ΕΛΛΑΔΑ

Ρουβίκωνας: Διακοπή της δίκης των Καλαΐτζίδη - Ματαράγκα έως τις 25 Νοεμβρίου

Ρουβίκωνας: Διακοπή της δίκης των Καλαΐτζίδη - Ματαράγκα έως τις 25 Νοεμβρίου
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στις 25 Νοεμβρίου, όποτε και αναμένεται η εισήγηση της εισαγγελέως διέκοψε η δίκη των Γιώργου Καλαϊτζίδη και Νίκου Ματαράγκα για την υπόθεση ανθρωποκτονίας εμπόρου ναρκωτικών στα Εξάρχεια.

«Επί έναν χρόνο και επτά μήνες εκκρεμεί, αν θα πάμε ισόβια εγώ και ο Νίκος. Ζούμε με τον κίνδυνο ότι ανά πάσα στιγμή θα περάσουμε το υπόλοιπο της ζωής μας στη φυλακή» τόνισε στην απολογία του ο Γ. Καλαϊτζίδης και ξεκαθάρισε λέγοντας: «Εμείς δεν θα κάναμε ποτέ εκτέλεση. Έχουν κάνει 400 δράσεις και δεν έχει πειραχτεί ένας άνθρωπος».

Σημειώνεται ότι κανένας μάρτυρας κατηγορίας δεν κατέθεσε ούτε σήμερα εναντίον των δύο κατηγορουμένων.

Ο κατηγορούμενος παρατήρησε το γεγονός αυτό και έθεσε το ερώτημα «τότε γιατί είμαστε εδώ;». Στο ερώτημα απάντησε ο ίδιος εξηγώντας ότι στοχοποιηθηκαν από τους εμπόρους ναρκωτικών επειδή τους χάλαγαν τη δουλειά με τις μαζικές κινητοποιήσεις στην πλατεια Εξαρχείων αλλά παράλληλα στοχοποιηθηκαν από τη ΝΔ εξαιτίας της δράσης του Ρουβίκωνα».

Ο Γ. Καλαϊτζίδης που κατηγορείται για ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία, εξήγησε στο δικαστήριο ότι ο «Ρουβίκωνας» εξέθετε την ΕΛ.ΑΣ. όταν έκανε συμβολικές δράσεις σε κτίρια που είχαν υψηλή αστυνομική φύλαξη. Υποστήριξε επίσης ότι πρόκειται για πολιτική δίωξη, «στην οποία ενεπλάκησαν συγκεκριμένοι αστυνομικοί και μάρτυρες κατηγορίας».

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος ως φυσικός αυτουργός της δολοφονίας, Νίκος Ματαράγκας, έκανε επίσης λόγο για σκευωρία. Όπως ανέφερε, οι μάρτυρες κατηγορίας ήταν εκείνη την περίοδο κρατούμενοι και κατηγορούμενοι για εμπορία ναρκωτικών.

«Πιο εύκολο είχαμε να βρεθουμε αντιμέτωπους με μαφιόζους να μας κυνηγάνε παρά κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία», είπε επίσης και εξήγησε ότι οι μάρτυρες κατηγορίας ήταν εκείνη την περίοδο κρατούμενοι και κατηγορούμενοι για εμπορία ναρκωτικών.

«Τους χαλάγαμε τις δουλειές, για αυτό μας κατηγόρησαν», είπε απολογούμενος καταγγέλλοντας ότι «αυτή η δικογραφία φτιάχτηκε για να χτυπήσουν τον Ρουβικωνα αλλά θα πω ότι είναι γελασμενοι οποίοι θεωρούν ότι με τέτοιου είδους διώξεις θα σταματήσουν το αγωνιστικό κίνημα , είτε είναι ο Ρουβικωνας, είτε οι κομμουνιστές είτε οι αντιφασίστες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ