ΕΛΛΑΔΑ

Γυναικοκτονία στην Ιεράπετρα: Πήρε εξιτήριο και κρατείται ο συζυγοκτόνος - Την Τρίτη η απολογία του

Γυναικοκτονία στην Ιεράπετρα: Πήρε εξιτήριο και κρατείται ο συζυγοκτόνος - Την Τρίτη η απολογία του
Πηγή: cretapost.gr

Εξιτήριο έλαβε από το νοσοκομείο της Ιεράπετρας ο 54χρονος, που κατηγορείται για τη δολοφονία της 48χρονης εν διαστάσει συζύγου του την Παρασκευή. Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, τον συζυγοκτόνο παρέλαβε περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. και κρατείται στο αστυνομικό τμήμα έως την Τρίτη που πρόκειται να απολογηθεί.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, από χθες βρίσκεται στα χέρια της εισαγγελίας η δικογραφία με όλα τα στοιχεία της άγριας δολοφονίας της 48χρονης Νεκταρίας. Ο εισαγγελέας άσκησε στον 54χρονο ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση ενώ ο ίδιος, μετά από αναβολή που ζήτησε, θα οδηγηθεί το πρωί της Τρίτης ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι χθες σε κλίμα οδύνης και σπαραγμού οδηγήθηκε η 48χρονη Νεκταρία στην τελευταία της κατοικία, στον ιδιαίτερο τόπο καταγωγής της στον Αμπελούζο Ηρακλείου.

Η κόρη της Νεκταρίας μίλησε στο Μega: «Η μάνα μου όντως δεν υπήρχε στιγμή που να έλειπε από δίπλα μας. Οτιδήποτε αν κάναμε, οτιδήποτε αν χρειαζόμασταν, είτε από ψυχολογική υποστήριξη, είτε χρηματική, είτε νοσοκομειακή ήταν εκεί.
Από τα καλύτερα μέχρι τα χειρότερα, δεν υπήρχε περίπτωση να λείπει».

«Δεν πιστεύαμε ότι θα φθάσει στο φόνο» δήλωσε για τον πατέρα της.

Εν τω μεταξύ βίντεο δείχνει τις κινήσεις του δράστη της νέας γυναικοκτονίας στην Ιεράπετρα. Το βίντεο που παρουσίασε το Mega αποτυπώνει τον τρόπο που κινήθηκε ο δράστης 5 λεπτά πριν ειδοποιηθεί η αστυνομία για το φριχτό έγκλημα.

Σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Ιεράπετρας ο δράστης φαίνεται να κατευθύνεται προς τα ενοικιαζόμενα δωμάτια που εργαζόταν η 48χρονη. Με την ανάλυση του υλικού δεν εντοπίστηκε να περνά από τον συγκεκριμένο δρόμο το αυτοκίνητο της πρωήν συζύγου του, που σημαίνει ότι ακολούθησαν διαφορετικά δρομολόγια. Παρόλα αυτά ο δράστης φαίνεται να γνώριζε ακριβώς το μέρος που θα βρισκόταν η 48χρονη εκείνη τη χρονική στιγμή και άρα το είχε σχεδιάσει με ακρίβεια.

Το χρονικό της άγριας γυναικοκτονίας

Ο 54χρονος είχε στήσει… καρτέρι στην 48χρονη όταν εκείνη πήγε για δοκιμαστικό σε μία νέα δουλειά σε ξενοδοχείο που βρίσκεται στην Περιστερά Ιεράπετρας και εντός του πάρκινγκ αφού την εμβόλισε με το μηχανάκι του, την κυνήγησε και την σκότωσε μαχαιρώνοντάς την 16 φορές.

Όπως αναφέρει το cretapost.gr, ο 54χρονος μετά τη δολοφονία ήταν αρκετά ψύχραιμος καθώς σε ερώτηση που του έκανε η μητέρα της διευθύντριας του ξενοδοχείου «τι έκανες στην Νεκταρία» εκείνος απάντησε ψυχρά «είχαμε προηγούμενα».

Στη συνέχεια πήγε σε έναν γκρεμό, που βρίσκεται δίπλα από το ξενοδοχείο, και απειλούσε να αυτοκτονήσει ενώ αυτοτραυματίστηκε με το μαχαίρι που κρατούσε προκαλώντας δύο επιπόλαια τραύματα στο αριστερό του στήθος.

Μετά από 7 ώρες διαπραγματεύσεων με την ΕΛ.ΑΣ. και τον γιο του τελικά ο 54χρονος πείστηκε να μην αυτοκτονήσει και παραδόθηκε στις αρχές.

Οι διάλογοι με τον γιο του

Επτά ώρες διήρκησαν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στον 54χρονο, τον γιο του και τους αστυνομικούς, με τον συζυγοκτόνο να φαίνεται να παίρνει την απόφαση να παραδοθεί στις αρχές και να μην βάλει τέλος στη ζωή του εξαιτίας των όσων του είπε ο μεγαλύτερος γιος του.

Συζυγοκτόνος: Θα πέσω στο κενό. Μην πλησιάζετε. Θα αυτοκτονήσω. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή για μένα. Δεν θέλω να πάω στη φυλακή.

Αστυνομικός: Ηρέμησε. Πρέπει να φύγεις από εκεί.

Συζυγοκτόνος: Τι θα κάνω τώρα; Ποια είναι η διαδικασία με τους δικηγόρους; Τι θα πω στον εισαγγελέα και στον ανακριτή;

Αστυνομικός: Θα παρουσιαστείς και θα τους πεις τι έγινε. Θα έχεις και τους δικούς σου μάρτυρες

Ο μεγαλύτερος γιος έχει τις καλύτερες σχέσεις με τον πατέρα του και έπαιξε καθοριστικό ρόλο για τη σύλληψή του.

Συζυγοκτόνος: Πού είναι η μάνα σου;

Γιός: Είναι στο νοσοκομείο

Συζυγοκτόνος: Άρα ζει

Γιος: Ναι, είναι στην εντατική

Συζυγοκτόνος: Ήμουν καλός πατέρας, για εσάς το έκανα...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ