ΕΛΛΑΔΑ

Κλιματιστικά: Μπορούν να ζεστάνουν έναν χώρο;

Κλιματιστικά: Μπορούν να ζεστάνουν έναν χώρο;

Ο χειμώνας έχει σχεδόν φτάσει, φέρνοντας μαζί του πέρα από το χουχούλιασμα στο σπίτι, χοντρά ρούχα, χιονισμένες βουνοκορφές… και αρκετό κρύο. Οι χαμηλές θερμοκρασίες -όπως γνωρίζετε – μπορούν να κάνουν την κατάσταση πολύ δύσκολη, εάν δεν βρίσκεστε σε έναν ζεστό χώρο, που σας ηρεμεί και σας προσφέρει θαλπωρή και ασφάλεια.

Το ζητούμενο και αυτόν τον χειμώνα, είναι να επιστρέφετε στο σπίτι σας τις κρύες νύχτες, καθημερινά μετά την εργασία σας, αλλά και μετά από μία έξοδο, από ένα επαγγελματικό ραντεβού ή τον βραδινό σας περίπατο και να βρίσκετε τη ζεστασιά που αποζητάτε. Τα περισσότερα σπίτια διαθέτουν κλιματιστικό για να διατηρούνται δροσερά τους καλοκαιρινούς μήνες, τι συμβαίνει όμως τον χειμώνα με το κλιματιστικό; Μπορεί αυτή η επένδυση να αποτελέσει την καλύτερη επιλογή τόσο για ψύξη όσο και για θέρμανση; Ας δούμε τα πλεονεκτήματα του κλιματιστικού στη θέρμανση του σπιτιού.

Ζεσταίνει τον χώρο σας τη στιγμή που θέλετε

Τα κλιματιστικα, χωρίς καμία αμφιβολία πλέον, δεν αποτελούν ένα δυσεύρετο είδος πολυτελείας, όπως παλαιότερα, που το συναντούσαμε μόνο στα πιο ευκατάστατα σπίτια. Σήμερα ένα τουλάχιστον κλιματιστικό είναι απαραίτητη συσκευή για πολλά νοικοκυριά. Πέρα από τους οικονομικούς παράγοντες, ένας ακόμη λόγος για τον οποίο τα περισσότερα σπίτια έχουν τουλάχιστον από ένα κλιματιστικό, είναι και η αλλαγή του κλίματος. Τα τελευταία χρόνια είναι γεγονός πως το κλίμα έχει αλλάξει, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζετε ακριβώς πότε θα έρθουν οι ακραία υψηλές ή χαμηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του έτους. Για αυτόν τον λόγο, είναι σημαντικό η επιλογή για τη θέρμανση του σπιτιού σας, να είναι αποκλειστικά και μόνο στα δικά σας χέρια, ούτως ώστε να ρυθμίζετε εσείς οι ίδιοι και το πώς αλλά και το πότε θα αποφασίσετε να ζεστάνετε τον χώρο σας.

Εξυπηρετεί τις ανάγκες σας έξυπνα και οικονομικά

Είναι σημαντικό πως ένα air-condition, όχι μόνο μπορεί να ζεστάνει έναν χώρο, αλλά να σας προσφέρει και ακριβώς τη θερμοκρασία που θέλετε να έχει ο συγκεκριμένος χώρος. Για παράδειγμα σε άλλη θερμοκρασία ενδέχεται να θέλετε να ρυθμίσετε το παιδικό δωμάτιο και σε άλλη την κουζίνα σας. Μην ξεχνάτε επίσης πως όταν ανάβουμε το καλοριφέρ, ζεσταίνετε όλα τα δωμάτια του σπιτιού, ακόμα και αυτά που δεν χρειάζεστε, ενώ με το κλιματιστικό μπορείτε να επιλέξετε ποιους χώρους θέλετε να ζεστάνετε και ποιους όχι. Αναμφισβήτητα, η συγκεκριμένη πηγή θερμότητας, παρέχει και μία ιδιαιτέρως σημαντική εξοικονόμηση τόσο στο πορτοφόλι σας, όσο και στον πλανήτη. Η επιλογή είναι δική σας και μπορείτε να την προσαρμόζετε στις δικές σας ανάγκες.

Αποτελεί «έξυπνη» πηγή θερμότητας για κάθε σπίτι

Πλέον, υπάρχουν συγκεκριμένοι τύποι κλιματιστικών, οι οποίοι μπορούν να λειτουργούν στη θέρμανση και να ζεσταίνουν το χώρο σας, ακόμα και όταν η θερμοκρασία έξω είναι στους -6 βαθμούς Κελσίου. Εάν λοιπόν ακόμη αναρωτιέστε γιατί άραγε τα κλιματιστικά είναι πιο οικονομικά από το πετρέλαιο, η απάντηση είναι μία: Πολύ απλά, επειδή τα κλιματιστικά μπορούν να ζεστάνουν έναν οποιοδήποτε χώρο μέσα σε 20 λεπτά. Σκεφτείτε απλώς την εξοικονόμηση που μπορείτε να κάνετε καθημερινά, ρυθμίζοντας το κλιματιστικό σας να ανάβει περίπου 30 λεπτά πριν γυρίσετε στο σπίτι σας – κάτι που σήμερα θεωρείται δεδομένη λειτουργία στα νεότερης γενιάς κλιματιστικά. Είναι αδιαμφισβήτητο πως η συγκεκριμένη δυνατότητα, «χαρίζει» και ένα ζεστό σπίτι, αλλά και την απόλυτη οικονομία στον οικογενειακό σας προϋπολογισμό.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ένα κλιματιστικό μπορεί εύκολα να μετατραπεί στην οικονομικότερη πηγή θερμότητας που θα διαθέτετε για τη θέρμανση του χώρου σας, αρκεί να «εκμεταλλευτείτε» τις νέες λειτουργίες και τα οφέλη που προσφέρει. Αυτόν τον χειμώνα δεν θα βλέπετε την ώρα να γυρίσετε στο ζεστό σας σπίτι, χάρη στην ικανότητα των κλιματιστικών, να κρατάνε τον χώρο σας στη θερμοκρασία που έχετε επιλέξει, ζεσταίνοντας το σπίτι σας γρήγορα, αποτελεσματικά αλλά και οικονομικότερα πλέον από οποιοδήποτε άλλον τρόπο θέρμανσης.

Δείτε εδώ το αφιέρωμα του CNN Greece στη θέρμανση