ΕΛΛΑΔΑ

Στη φυλακή παραμένουν τρεις χρυσαυγίτες - Απορρίφθηκαν οι αιτήσεις για αναστολή εκτέλεσης της ποινής

Στη φυλακή παραμένουν τρεις χρυσαυγίτες - Απορρίφθηκαν οι αιτήσεις για αναστολή εκτέλεσης της ποινής
INTIME / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στη φυλακή παραμένουν τρεις καταδικασθέντες της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», οι οποίοι ζητούσαν να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής τους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών απέρριψε τις σχετικές αιτήσεις του πυρηνάρχη Περάματος Αν. Πανταζή, ο οποίος εκτίει ποινή κάθειρξης 12 ετών και των Αν. Αναδιώτη και Αρ. Χρυσαφίτη οι οποίοι έχουν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 7 ετών.

Σύμφωνα μάλιστα με την εισαγγελέα Νίκη-Αναστασία Μουζάκη που ζήτησε την απόρριψη της αίτησης του Αν. Πανταζή:

«Ο αιτών υποστηρίζει ότι το κόμμα δεν υπάρχει πια. Εγώ άλλα διαβάζω για το αν υφίσταται. Συνεχίζουν να δρουν και να ενεργούν. Όχι όπως τότε, πιο κεκαλυμμένα. Τα αδικήματα για τα οποία καταδικάστηκε, αφορούν ένα πλαίσιο με μακρά δράση και έλαβε χώρα σε περισσότερα του ενός περιστατικού. Αν αφεθεί ελεύθερος, είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων».

Ο πυρηνάρχης Περάματος που εκτίει ποινή κάθειρξης 12 ετών για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας για την επίθεση σε βάρος των αλιεργατών στο Κερατσίνι και επικίνδυνη σωματική βλάβη για την επίθεση σε βάρος των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, επικαλέστηκε μέσω του συνηγόρου του αλλά και της συζύγου του που κατέθεσε ως μάρτυρας, προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει τόσο ο ίδιος όσο και δύο από τα τέσσερα ανήλικα παιδιά του.

Ωστόσο, σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό «τα προβλήματα υγείας που επικαλείται δεν είναι τόσο σοβαρά που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν εντός της φυλακής, ενώ και τα προβλήματα των παιδιών του δεν φαίνονται να είναι τόσο σοβαρά. Δεν προκύπτει ανεπανόρθωτη βλάβη που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με άλλο τρόπο».

Απορριπτική ήταν η απόφαση του δικαστηρίου και επί της αίτησης των Αν. Αναδιώτη και Αρ. Χρυσαφίτη.

Ο πρώτος έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 7 ετών για συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα και για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Ο ίδιος, υποστήριξε, μέσω της μητέρας του, ότι επιθυμεί να παρακολουθήσει τα μαθήματα του μεταπτυχιακού προγράμματος, στο οποίο έχει γίνει δεκτό.

Ο δεύτερος έχει επίσης καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 7 ετών για συμμετοχή στην ανθρωποκτονία Φύσσα και ένταξη στην εγκληματική οργάνωση. Η αίτησή του απορρίφθηκε ως ανυποστήρικτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ