ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεκτρονική Αθηνών: Διαμαρτυρία των εργαζόμενων

Ηλεκτρονική Αθηνών: Διαμαρτυρία των εργαζόμενων

Σε διαμαρτυρία μπροστά από τα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης προχώρησαν, νωρίτερα το πρωί, οι εργαζόμενοι της Ηλεκτρονικής Αθηνών.

Πρόκειται για περίπου 150 από τους συνολικά 450 εργαζόμενους της εταιρίας που κήρυξε πτώχευση χθες. Οι εργαζόμενοι πολιόρκησαν το κτήριο της εταιρίας, καθώς διεκδικούν να τους καταβληθούν οι αποζημιώσεις και ό,τι άλλο προβλέπεται από το νόμο.

IMG 9797

Από την πλευρά της η εταιρεία, που θα παραχωρήσει στις 12:00 συνέντευξη Τύπου, έχει ενημερώσει τους εργαζόμενους ότι έχει ήδη καταβληθεί το ποσό που αντιστοιχεί στο πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα, αλλά και το δώρο του Πάσχα.

Στις 12:30 αντιπροσωπεία των εργαζομένων θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, Ανδρέα Νεφελούδη

H ιστορία της εταιρείας

Η εταιρεία δραστηριοποιείται με τη σύγχρονη εμπορική της υπόσταση από το 1989 ενώ η ιστορία της βρίσκεται στις αρχές της δεκαετίας του 1950, οπότε και ξεκίνησε η λειτουργία της ως κατάστημα ηλεκτρικών ειδών. Στους τομείς εμπορίας της Ηλεκτρονικής συγκαταλέγονται ηλεκτρικές οικιακές συσκευές, συσκευές εικόνας και ήχου, ειδών τηλεφωνίας, κλιματιστικών, μικροσυσκευών, multimedia.

Το 2014 μάλιστα, η εταιρεία Ηλεκτρονική είχε ζητήσει από όλους τους εργαζόμενους να προσφέρουν έναν μισθό, προκειμένου να διασωθεί η εταιρεία, κάτι που τότε είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Ο ιδιοκτήτης, Ιωάννης Στρούτσης απέκτησε την εταιρεία το 1989 και έγινε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας έχοντας το 13% του μεριδίου αγοράς στην Ελλάδα και το 6% στην Κύπρο.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ