ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Mαραθωνοδρόμος η ποδηλάτισσα την οποία παρέσυρε και σκότωσε το φορτηγό

Θεσσαλονίκη: Mαραθωνοδρόμος η ποδηλάτισσα την οποία παρέσυρε και σκότωσε το φορτηγό
FACEBOOK

Σε τραγωδία εξελίχθηκε το σοβαρό τροχαίο που σημειώθηκε στις 08:30 το πρωί στη Θεσσαλονίκη, όταν φορτηγό παρέσυρε ποδηλάτισσα ρίχνοντάς την κάτω από τις ρόδες του . 

Το σοκ ήταν μεγαλύτερο όταν έγινε γνωστό ότι θύμα του τροχαίου δυστυχήματος ήταν η γνωστή μαραθωνοδρόμος Δήμητρα Ιορδανίδου που έχει κάνει πολλές φορές υπερήφανη την συμπρωτεύουσα με τις επιτυχίες της.

Η Δήμητρα Ιορδανίδου εργάζονταν στον φορέα «Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας» που ασχολείται με την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης. Η 42χρονη αθλήτρια είχε κατακτήσει δύο φορές την 3η πανελλήνια θέση και δύο φορές της 4η θέση στο Μαραθώνιο της Αθήνας, ενώ είχε εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους μαραθώνιους της Στοκχόλμης και του Ναγκάνο στην Ιαπωνία.

Είχε αγωνιστεί με τέσσερα διαφορετικά σωματεία αρχικά με τον ΠΑΟΚ, στη συνέχεια με το ΓΑΣ Κουφαλίων, με τον Ηρακλή και με τον Τρίτων Θεσσαλονίκης.

Το χρονικό της τραγωδίας

Σύμφωνα με όσα δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας, η 42χρονη διέσχιζε τη Γρηγορίου Λαμπράκη με το ποδήλατό της και τη στιγμή που ο οδηγός του φορτηγού πήγε να στρίψει επί της Αγίου Δημητρίου την παρέσυρε, με αποτέλεσμα το σώμα της να εγκλωβιστεί κάτω από το όχημα.

«Ήταν σοκαριστικό το θέαμα καθώς η κοπέλα δεν είχε τις αισθήσεις μετά την παράσυρση», σημείωσε ο ίδιος, υποστηρίζοντας πως ο οδηγός φορτηγού πήγε να στρίψει στα δεξιά του, δεν είδε την κοπέλα και την παρέσυρε.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Thestival, για τον απεγκλωβισμό της άτυχης γυναίκας χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Στο σημείο έσπευσε κινητή μονάδα καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ αλλά δεν κατάφεραν να την επαναφέρουν στη ζωή.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Πρωινές ώρες σήμερα (02-11-2021) στη διασταύρωση των οδών Γρηγορίου Λαμπράκη και Αγίου Δημητρίου, Ι.Χ.Φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε 53χρονος ημεδαπός, συγκρούσθηκε με ποδήλατο που οδηγούσε 42χρονη ημεδαπή, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό της οδηγού του ποδηλάτου. Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ