ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΕΔΗΝ: Το ελληνικό παράδοξο με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

ΠΟΕΔΗΝ: Το ελληνικό παράδοξο με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού
INTIME

Τον τρόπο που έχει γίνει ο χειρισμός της υπόθεσης με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού βάζει στο στόχαστρό της η ΠΟΕΔΗΝκάνοντας λόγο για «παράδοξα του ελληνικού Δημοσίου».

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος επισημαίνει: «Η διοικητική υπάλληλος του κέντρου υγείας Παλαμά που μοίρασε δεκάδες μαϊμού πιστοποιητικά και άλλοι υπάλληλοι σε αλλά εμβολιαστικά κέντρα που κατηγορούνται για παρόμοιες πράξεις βγήκαν σε αργία και λαμβάνουν το 50% του μισθού τους.

»Οι υγειονομικοί που έλαβαν πλαστά πιστοποιητικά από τον Παλαμά, όπως οι ίδιοι παραδέχθηκαν τέθηκαν σε αναστολή εργασίας ως ανεμβολίαστοι χωρίς ευρώ μισθό. Ζητάνε να εμβολιασθούν για να γυρίσουν στην υπηρεσία τους και δεν μπορούν γιατί στο σύστημα εμφανίζονται ακόμη εμβολιασμένοι.

»Αφού θεωρούνται εμβολιασμένοι για το δημόσιο γιατί είναι σε αναστολή; Γιατί δεν τίθενται σε αργία λόγω πειθαρχικού παραπτώματος, λαμβάνοντας έτσι το 50% του μισθού τους;

»Οι 7.000 συνάδελφοι που δεν εμβολιάζονται και αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της απόφασης τους βρίσκονται δύο μήνες τώρα χωρίς ευρώ μισθό. Παράδοξα του ελληνικού Δημοσίου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ