ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεκτρονική Αθηνών: Σε απόγνωση οι εργαζόμενοι μετά το κλείσιμο της εταιρείας

Ηλεκτρονική Αθηνών: Σε απόγνωση οι εργαζόμενοι μετά το κλείσιμο της εταιρείας
CNN GREECE

Σε διαμαρτυρία μπροστά από τα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης προχώρησαν, νωρίτερα το πρωί, οι εργαζόμενοι της Ηλεκτρονικής Αθηνών.

Πρόκειται για περίπου 150 από τους συνολικά 450 εργαζόμενους της εταιρίας που κήρυξε πτώχευση χθες. Οι εργαζόμενοι πολιόρκησαν το κτήριο της εταιρίας, καθώς διεκδικούν να τους καταβληθούν οι αποζημιώσεις και ό,τι άλλο προβλέπεται από το νόμο.

IMG 9797

Το πρωί οι εργαζόμενοι συναντήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας και στη συνέχεια αποχώρησαν και πήγαν στον ΕΒΕΑ να συναντήσουν τη διοίκηση όπου παραχωρούσε συνέντευξη τύπου σχετικά με το κλείσιμο της εταιρείας.

Δεν τους επετράπη η είσοδος και επικράτησε μικρή ένταση, αλλά παρόλα αυτά μπήκαν. Διέκοψαν τη συνέντευξη Τύπου, και ζήτησαν εξηγήσει ς από τον πρόεδρο της εταιρείας και το διοικητικό προσωπικό. Ο πρόεδρος της εταιρείας κατά τη διάρκεια της εισβολής αποχώρησε.

IMG 9803

Από την πλευρά της η εταιρεία, έχει ενημερώσει τους εργαζόμενους ότι έχει ήδη καταβληθεί το ποσό που αντιστοιχεί στο πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα, αλλά και το δώρο του Πάσχα.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, «παρά τις διαρκείς προσπάθειες της εταιρείας, η πορεία της οικονομίας, η περαιτέρω αποδυνάμωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών, τα capital controls, που, εκτός των άλλων, ενίσχυσαν την καχυποψία των ξένων προμηθευτών προς τις ελληνικές επιχειρήσεις, σε συνδυασμό με τη στάση των δανειστριών τραπεζών, καθιστούν αδύνατη τη συνέχιση της λειτουργίας της εταιρείας.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τη βιαστική ανακοίνωση για την πτώχευση της εταιρείας, η οποία εγκρίθηκε από το Πρωτοδικείο Αθηνών. Παράλληλα κατηγορούν τη διοίκηση της εταιρείας ότι δεν προσήλθε στην προγραμματισμένη για τις 11 το πρωί διμερή συνάντηση του υπουργείου Εργασίας και απαιτούν απαντήσεις από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας τον κ. Ιωάννη Στρούτση σχετικά με την καταβολή των αποζημιώσεων τους.

H ιστορία της εταιρείας

Η εταιρεία δραστηριοποιείται με τη σύγχρονη εμπορική της υπόσταση από το 1989 ενώ η ιστορία της βρίσκεται στις αρχές της δεκαετίας του 1950, οπότε και ξεκίνησε η λειτουργία της ως κατάστημα ηλεκτρικών ειδών. Στους τομείς εμπορίας της Ηλεκτρονικής συγκαταλέγονται ηλεκτρικές οικιακές συσκευές, συσκευές εικόνας και ήχου, ειδών τηλεφωνίας, κλιματιστικών, μικροσυσκευών, multimedia.

Το 2014 μάλιστα, η εταιρεία Ηλεκτρονική είχε ζητήσει από όλους τους εργαζόμενους να προσφέρουν έναν μισθό, προκειμένου να διασωθεί η εταιρεία, κάτι που τότε είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Ο ιδιοκτήτης, Ιωάννης Στρούτσης απέκτησε την εταιρεία το 1989 και έγινε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας έχοντας το 13% του μεριδίου αγοράς στην Ελλάδα και το 6% στην Κύπρο.

Διαβάστε επίσης:

«Τίτλοι τέλους» για την Ηλεκτρονική Αθηνών

ΔΗΜΟΦΙΛΗ