ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Πώς είναι η κατάσταση της μικρής που έπεσε από το μπαλκόνι

Θεσσαλονίκη: Πώς είναι η κατάσταση της μικρής που έπεσε από το μπαλκόνι
INTIME

Σοκαριστικές ήταν οι στιγμές που έζησαν περαστικοί από τη γειτονιά του μικρού κοριτσιού, που έπεσε από το μπαλκόνι 3ου ορόφου πολυκατοικίας στη Θεσσαλονίκη. 

Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν γύρω στη 1 το μεσημέρι στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου στο Κορδελιό, όταν το κοριτσάκι υπό συνθήκες που δεν έχουν διευκρινιστεί πέρασε τα κάγκελα του μπαλκονιού και βρέθηκε στο κενό.

Το παιδάκι, όπως αναφέρουν τα τοπικά Μέσα, έπεσε πάνω στα σχοινιά απλώματος του δευτέρου ορόφου, στη συνέχεια χτύπησε σε δέντρο, το οποίο του έκοψε την πτώση και κατέληξε στο πεζοδρόμιο. Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για «θαύμα», αφού το παιδάκι έπεσε από ύψος 12 μέτρων.

Το παιδάκι μεταφέρθηκε άμεσα στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, όπου νοσηλεύεται αυτή την ώρα εκτός κινδύνου στην Παιδοχειρουργική πτέρυγα. Η μικρή φέρει μώλωπες, μικροκατάγματα στην αυχενική μοίρα και θλάσεις στον πνευμονοθώρακα.

Το συγκλονιστικό βίντεο λίγα λεπτά μετά την πτώση

Συγκλονιστικό είναι το βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα το Mega και το οποίο δείχνει όσα εκτυλίχθηκαν λίγα λεπτά μετά την πτώση του παιδιού. Αυτόπτες μάρτυρες και κάτοικοι της πολυκατοικίας που άκουσαν τον θόρυβο έσπευσαν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στη μικρή και να καλέσουν το ΕΚΑΒ.

«Σώθηκε από θαύμα»

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, το μωρό σώθηκε χάρη σε ένα δέντρο που σταμάτησε τη φόρα της πτώσης του. «Έπεσε από το μπαλκόνι, από τον τέταρτο όροφο, έχει ένα δέντρο και ευτυχώς το ‘πιάσε το δέντρο. Έπεσε πάνω στο δέντρο και μετά έπεσε κάτω το μωρό», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.

«Μόλις έπεσε το μωρό σε δύο δευτερόλεπτα, τρία πήγαμε εκεί. Το μωρό όταν πήγα εγώ ήταν αναίσθητο, ούτε έκλαιγε ούτε τίποτα λες και ήταν νεκρό. Είχε αίματα το παιδί. Μετά το έκαναν λίγο αναπνοές, πέντε λεπτά ο ένας κύριος που ήξερε καλά, και το μωρό άρχισε να κλαίει μετά. Και μετά περιμέναμε για γονείς δεν ερχόταν κανείς, φωνάζαμε», είπε άλλος μάρτυρας. «Και δεν φάνηκαν οι γονείς του, κανένας. Δεν βγαίνουν από το μπαλκόνι, δεν κατεβαίνει κανένας. Κάτι έχει συμβεί άλλο, κάποιος το έσπρωξε δεν ξέρω τι έγινε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ