ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: «Η Εκκλησία τηρεί την τάξη» επισημαίνουν κύκλοι της Ιεράς Συνόδου

Κορωνοϊός: «Η Εκκλησία τηρεί την τάξη» επισημαίνουν κύκλοι της Ιεράς Συνόδου
Φωτογραφία αρχείου Intime News

Την πλήρη τήρηση των μέτρων ανάσχεσης της διασποράς της [πανδημίας στους ιερούς ναούς επισημαίνουν εκκλησιαστικοί κύκλοι, αναφορικά με τη δημόσια συζήτηση και την πολιτική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει για την είσοδο στις εκκλησίες των πολίτών που δεν έχουν εμβολιαστεί έναντι του κορωνοϊού χωρίς αρνητικό rapid test.

Με αφορμή όσα λέγονται, εκκλησιαστικοί κύκλοι σχολίασαν πως «η Εκκλησία της Ελλάδος από την πρώτη στιγμή της προσπάθειας αναχαίτισης της νόσου έλαβε όλα τα ενδεδειγμένα υγειονομικά μέτρα έτσι ώστε να μην προκληθεί ουδένα πρόβλημα στον πιστό λαό της».

«Η Εκκλησία τηρεί την τάξη»

Εξάλλου, στο σημερινό ανακοινωθέν της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου τονίζεται σχετικά ότι «με αφορμή την έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, η Ιερά Σύνοδος, πέρα από τις γραπτές Εγκυκλίους και οδηγίες της, απευθύνει έκκληση σε όλους τους Κληρικούς της, καθώς και στον πιστό λαό, ώστε κατά την προσέλευσή τους στους Ιερούς Ναούς να τηρούν επακριβώς όλα τα μέτρα προστασίας για την εξάπλωση της ασθένειας του κορωνοϊού και προτρέπει πατρικά όλους για τον εμβολιασμό τους, σύμφωνα με τις υποδείξεις της ιατρικής κοινότητος, ελεύθερα και αβίαστα, ως ουσιαστικό μέτρο προστασίας κατά της πανδημίας».

Νωρίτερα σήμερα, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, ανακοίνωσε ότι αναμένεται η κατάθεση τροπολογίας του ΣΥΡΙΖΑ για την επέκταση του μέτρου της επίδειξης άρνητικού τεστ ως προς την είσοδο ανεμβολίαστων πολιτών και στις εκκλησίες.

Σε ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος, έκανε λόγο για άρνηση της κυβέρνησης να «απαντήσει με ένα ναι ή ένα όχι» στην τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για έλεγχο των ανεμβολίαστων πολιτών πριν την είσοδό τους στις εκκλησίες και επέμεινε ότι περιμένει μία μονολεκτική απάντηση, σχετικά, από τον πρωθυπουργό.

Για την κριτική που δέχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα μίλησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στο Mega, υπενθυμίζοντας ότι «η κυβέρνηση πέρσι τις έκλεισε και το 2020 δεν κάναμε Πάσχα».

«Ο κ. Τσίπρας αφού με πέρασε γενεές δεκατέσσερις και με κατηγόρησε για όλα τα στραβά στην πανδημία, έκανε μια πρόταση για την υποχρεωτικότητα του τεστ, του πιστοποιητικού στις εκκλησίες. Οι εκκλησίες είναι ανοικτοί χώροι λατρείας. Ίσως ο κ. Τσίπρας δεν έχει αισθανθεί την ανάγκη να μπει σε μία εκκλησία να ανάψει ένα κερί, να διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει κανείς να τον ελέγξει» συνέχισε, αναφέροντας πως υπάρχει ζήτημα πολιτικοποίησης της πανδημίας και έκανε λόγο για παιχνίδι προς άγρα ψήφων.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως στην είσοδο στις εκκλησίες πολλές φορές δεν υπάρχει κανείς και πως αν υπήρχε τρόπος να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο θα ήταν διατεθειμένος να το συζητήσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ