ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Κατέρρευσε ψευδοροφή σε δημοτικό σχολείο – Από τύχη σώθηκαν οι 20 μαθητές

Θεσσαλονίκη: Κατέρρευσε ψευδοροφή σε δημοτικό σχολείο – Από τύχη σώθηκαν οι 20 μαθητές
© Intime p.a.

Δημοσιεύτηκε, Πέμπτη, 04 Νοεμβρίου 2021 11:59

Από θαύμα γλίτωσαν οι 20 μαθητές του δευτέρου τμήματος της ΣΤ Τάξης του 4ου δημοτικού σχολείου στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, όταν ολόκληρη όλη η ψευδοροφή της σχολικής αίθουσας στην οποία στεγάζεται το συγκεκριμένο τμήμα κατέρρευσε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, την ώρα που συνέβη το περιστατικό, τα παιδιά κανονικά είχαν μάθημα. Ωστόσο, σήμερα τα τμήματα της ΣΤ' τάξης του σχολείου επρόκειτο να πάνε εκδρομή.

Λίγο πριν την αναχώρηση, η καθηγήτρια παρατήρησε μια περίεργη ρωγμή στην οροφή και ως εκ τούτου άφησε τα παιδιά να βγουν έξω 5 λεπτά νωρίτερα. Λίγες στιγμές αργότερα, όλη η ψευδοροφή έπεσε.

Συγκλονιστική μαρτυρία μαθητή: Χάρη στη δασκάλα μας σωθήκαμε

«Είχαμε φτάσει στην πόρτα για να βγούμε και ακούσαμε ένα μπαμ τεράστιο. Προλάβαμε όμως και βγήκαμε έξω. Χάρη στη δασκάλα μας σωθήκαμε, όμως φοβηθήκαμε πάρα πολύ», δήλωσε ένας από τους μαθητές σύμφωνα με την ιστοσελίδα thesstoday.gr

Από την πλευρά του ο πατέρας ενός μαθητή ανέφερε πως η διεύθυνση ενημέρωσε τους γονείς να έρθουν να παραλάβουν τα παιδιά τους ωστόσο χωρίς να τους ενημερώσει για το τι ακριβώς συνέβη.

Μιλώντας για το περιστατικό ο αντιπρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πυλαίας, Νίκος Κρίγκας, δήλωσε τα εξής:

«Σήμερα είχαμε την πτώση της ψευδοροφής σε ένα από τα τμήματα της έκτης. Αυτή είχε γίνει πέρυσι με εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου. Συνεχίστηκε και φέτος και ολοκληρώθηκε η ενεργειακή του αναβάθμιση. Το θέμα είναι ότι αυτό μπορεί να συμβεί ανά πάσα ώρα και στιγμή και στις άλλες αίθουσες οπότε επιβάλλεται να ελεγχθεί από το δήμο και από πραγματογνώμονες η ασφάλεια αυτών των ψευδοροφών».

Πληροφορίες αναφέρουν πως το περασμένο καλοκαίρι στην οροφή εκτελέστηκαν εργασίες μόνωσης από ιδιωτικό συνεργείο.

Πηγές από το δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη αναφέρουν ότι ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτετζίδης έδωσε αμέσως εντολή να διερευνηθούν οι ευθύνες του εργολάβου που πραγματοποίησε τις εργασίες μόνωσης στην συγκεκριμένη αίθουσα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, επί τόπου έχουν σπεύσει τεχνικές υπηρεσίες του δήμου προκειμένου να ελεγχθούν τυχόν ελλείψεις και κακοτεχνίες στην κατασκευή.

Η ανακοίνωση του δημάρχου Πυλαίας - Χορτιάτη: Θα αποδοθούν στο ακέραιο οι ευθύνες

«Μαζί με τις ενέργειες στις οποίες ήδη έχουμε προβεί ως δήμος, ζητούμε την άμεση παρέμβαση της δικαιοσύνης προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες για αυτήν τη σοβαρή κακοτεχνία που έθεσε σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα μαθητών και εκπαιδευτικού της τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πυλαίας.

Πρόκειται για ένα μισθωμένο από την πρώην Νομαρχία σχολείο στο οποίο το καλοκαίρι πραγματοποιήθηκαν εργασίες ανακαίνισης και ενεργειακής αναβάθμισης από τους ιδιοκτήτες του με μελέτη, δαπάνες και τεχνική επίβλεψη δική τους. Εδώ και τώρα η Δικαιοσύνη πρέπει να διαλευκάνει την υπόθεση.

Από την πλευρά τους οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου μας βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στον χώρο και πραγματοποιούν από το πρωί αυτοψίες και στους υπόλοιπους χώρους της σχολικής μονάδος προκειμένου να ελεγχθούν τυχόν ελλείψεις και κακοτεχνίες στην κατασκευή.

Με απόφασή μου η σχολική μονάδα θα παραμείνει κλειστή μέχρι τη Δευτέρα προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος και να υπάρξει υπεύθυνη βεβαίωση για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.

Θα επιμείνω και προσωπικά για την απόδοση ακέραια των ευθυνών σε όσους τις έχουν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ