ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Έκλεψαν κρυπτονομίσματα αξίας 450.000 δολαρίων - Δύο συλλήψεις

Θεσσαλονίκη: Έκλεψαν κρυπτονομίσματα αξίας 450.000 δολαρίων - Δύο συλλήψεις
Pixabay

Κρυπτονομίσματα αξίας 450.000 δολαρίων, κατηγορούνται ότι απέσπασαν δύο άτομα από ιδιοκτήτη εταιρείας διαχείρισης ακινήτων, μέσω ηλεκτρονικής απάτης.

Πρόκειται για έναν ζευγάρι που συνελήφθη στον αερολιμένα Θεσσαλονίκης, προτού επιβιβαστούν σε αεροπλάνο με προορισμό τη Γερμανία.

Είχε προηγηθεί καταγγελία του θύματος, σύμφωνα με την οποία οι συλληφθέντες μαζί με συνεργό τους που αναζητείται εκτός Ελλάδος, ήρθαν σε επαφή μαζί του με πρόσχημα την αγορά ακινήτου μεγάλης εμπορικής αξίας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας.

Στη συνέχεια, σε συνάντηση που είχε την Τρίτη, 2 Νοεμβρίου 2021, με δύο από αυτούς, για την προετοιμασία μεταβίβασης του ακινήτου, κατάφεραν να του αποσπάσουν κρυπτονομίσματα η αξία των οποίων, σύμφωνα με την τρέχουσα ισοτιμία, ξεπερνά τα 445.583 δολάρια.

Η καταγγελία ερευνήθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος και οι δράστες, υπήκοοι Ρουμανίας, συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα, διάφορα έγγραφα και λοιπά αντικείμενα, ενώ από την επιτόπια έρευνα στα κινητά τηλέφωνα ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή των δραστών στη διερευνώμενη υπόθεση.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στη συνέχεια στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης που τους απήγγειλε κατηγορίες για απάτη με υπολογιστή κατά συναυτουργία και εγκληματική οργάνωση, ενώ τους παρέπεμψε να απολογηθούν στην 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Όσον αφορά τα κρυπτονομίσματα, η ΕΛ.ΑΣ. διερευνά τη ροή τους σε συνεργασία με την EUROPOL.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ