ΕΛΛΑΔΑ

Κακοποίηση 8χρονης στη Ρόδο: Καταγγελία για ασέλγεια κατ' εξακολούθηση σε βάρος του παππού της

Κακοποίηση 8χρονης στη Ρόδο: Καταγγελία για ασέλγεια κατ' εξακολούθηση σε βάρος του παππού της
Φωτογραφία αρχείου AP Photo

Σεξουαλική κακοποίηση κατ' εξακολούθηση με δράστη τον 78χρονο παππού του 8χρονου κοριτσιού που έχει υποστεί κακοποίηση, στη Ρόδο, έχει καταγγείλει από το 2013 με επιστολή της προς την Εισαγγελία Ρόδου, μία 52χρονη ομογενής. Παρόλο που τα καταγγελλόμενα αδικήματα έχουν πλέον παραγραφεί η κατάθεσή της θεωρείται εξαιρετικά επιβαρυντική.

Σύμφωνα με τη «Δημοκρατική», μια 52χρονη ομογενής από τις ΗΠΑ έδωσε κατάθεση στην Ασφάλεια του Ηρακλείου, με την οποία γνωστοποίησε ότι υπήρξε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης του παππού στο διάστημα των ετών 1978 – 1982.

Πιο συγκεκριμένα την 23η Οκτωβρίου 2021 στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου εμφανίστηκε η 52χρονη και σε ένορκη κατάθεσή της εξέφρασε την επιθυμία της να γνωστοποιήσει στις αρχές κάποια γεγονότα που μπορεί, όπως τόνισε, «να βοηθήσουν στην ανακάλυψη της αλήθειας» σχετικά με την υπόθεση της κακοποίησης της 8χρονης στη Ρόδο.

Επεσήμανε ότι δεν γνωρίζει το όνομά της αλλά γνωρίζει τη μητέρα της, υιοθετημένη κόρη του 78χρονου. Πρόσθεσε ότι έχει φύγει από τη Ρόδο το 1995, δεν έχει πλέον επαφή με την οικογένεια του 78χρονου, και όλα όσα καταθέτει τα έχει αναφέρει και σε επιστολή που απέστειλε με ταχυμεταφορική εταιρεία στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου, το 2013.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ισχυρίστηκε ότι είναι συγγενής εξ αγχιστείας με τον 78χρονο και ότι η σύζυγός του είναι θεία της. Στα πρώτα χρόνια όταν ήταν 8-12 χρονών, επισκεπτόταν την οικία του 78χρονου για τον οποίο ισχυρίζεται ότι ήταν πολύ καλός μαζί της και προσπαθούσε να βρει ευκαιρία να μένουν μόνοι.

Υποστήριξε ότι την έπαιρνε βόλτα σε χωράφι για να τα ταΐσουν ένα σκύλο και εκεί, όπως διατείνεται, ασελγούσε σε βάρος της. Η 52χρονη σήμερα γυναίκα περιγράφει τα σεξουαλικά εγκλήματα που υποστηρίζει ότι τελέστηκαν εις βάρος της και υποστήριξε ότι την είχε πείσει πως ότι συνέβαινε ήταν κάτι εντελώς φυσιολογικό.

Περιγράφει άλλες περιπτώσεις ασελγών πράξεων εις βάρος της και σε άλλους χώρους, υποστηρίζοντας ότι δεν ήθελε να τον βλέπει και γενικώς απέφευγε να περνάει από το σπίτι του.

Ισχυρίστηκε παραπέρα ότι σε ηλικία 45 ετών, ξεκίνησε να έχει κρίσεις πανικού και φοβίες, αλλά με τη βοήθεια ψυχοθεραπείας, μπόρεσε να ξεπεράσει τα τραύματα που είχε υποστεί, υποστηρίζοντας παραπέρα ότι ήταν «άψογος στη χειραγώγηση».

Υποστήριξε ότι δεν καταθέτει πλέον για δικό της όφελος ούτε ζητά την τιμωρία του αλλά για να προστατεύσει τα εγγόνια του. Οι αστυνομικοί τής υπέδειξαν την φωτογραφία του και η 52χρονη τον αναγνώρισε, ενώ ισχυρίστηκε ότι ασέλγησε συνολικά εις βάρος της περίπου 10 φορές.

Στην επιστολή που είχε αποστείλει το 2013 στην Εισαγγελία η 52χρονη είχε ισχυριστεί ότι ο 78χρονος είχε υιοθετήσει την μητέρα των δύο παιδιών, η οποία όμως δεν φρόντιζε σωστά τα παιδιά της. Είχε υποστηρίξει και τότε ότι είχε ασελγήσει σε βάρος της και εξέφραζε την ανησυχία της ότι μπορεί να έπραττε το ίδιο στην κόρη και στα εγγόνια του.

Μάλιστα, είχε προθυμοποιηθεί να έρθει στην Ρόδο και να παρουσιαστεί στον Εισαγγελέα ή σε όποια αρμόδια υπηρεσία.

Προθεσμία για την ανωμοτί κατάθεση ζήτησε ο 78χρονος

Προθεσμία για την υποβολή έγγραφων εξηγήσεων αναμένεται να ζητήσει εκ νέου σήμερα, Παρασκευή, ο παππούς του 8χρονου κοριτσιού, μετά τη νέα κατεπείγουσα παραγγελία της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου για ανωμοτί κατάθεση του 78χρονου.

Για την ώρα δεν έχουν ασκηθεί διώξεις για την υπόθεση, με τον 78χρονο να καλείται εξηγήσεις για τις εξής διερευνώμενες πράξεις:

  • Βιασμό κατ’ εξακολούθηση
  • Γενετήσιες πράξεις με ανήλικη που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη κατ’ εξακολούθηση.
  • Πράξεις κατάχρησης ανηλίκου σε γενετήσιες πράξεις κατ’ εξακολούθηση.
  • Κατάχρηση ανίκανου να αντισταθεί σε γενετήσια πράξη κατ’ εξακολούθηση.

Ανάλογη κατάθεση είχε δώσει και η 50χρονη θεία του παιδιού, η οποία ομολόγησε ότι εξύφανε ένα σατανικό σχέδιο για να αποσπάσει ευτελή ποσά από την μητέρα και τον παππού του, μη διστάζοντας μάλιστα να διακορεύσει τον παρθενικό του υμένα για να πείσει πως υπέστη σεξουαλική κακοποίηση.

Η 50χρονη κατόπιν εξαντλητικής προανάκρισής της από τους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και αφού είχε προηγηθεί πολύωρη κατάθεση της μητέρας του παιδιού, ομολόγησε, υπό το βάρος των στοιχείων που είχαν συγκεντρωθεί, το έγκλημα.

Ωστόσο σε τηλεοπτική της συνέντευξή της έχει να αρνηθεί τις κατηγορίες, ισχυριζόμενη πως δεν πείραξε ποτέ το παιδί και καταγγέλλοντας πως ομολόγησε υπό πιέσεις.

Από την ιατροδικαστική εξέταση και την εξέταση γυναικολόγου προέκυψε ότι το παιδί είχε φλεγμονή και είχε υποστεί μερική ρήξη του παρθενικού της υμένα. Αποκλείστηκε να έχει υποστεί παρά φύση βιασμό από διαδοχικές εξετάσεις και ουσιαστικά «διαψεύστηκε» η ακατάληπτη περιγραφή του παιδιού, με νοητική στέρηση, σύμφωνα με την οποία ο παππούς της έβαλε κάτι που περιγράφει σαν μαχαίρι.

Ο ιατροδικαστής στην τελευταία του έκθεση πιθανολογεί σφόδρα ότι η διακόρευση του παιδιού προήλθε από δάκτυλο, μετά και την ομολογία της θείας, ενώ εκκρεμεί η υποβολή πραγματογνωμοσύνης από παιδοψυχίατρο που έχει διοριστεί από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ