ΕΛΛΑΔΑ

Θρήνος στη Ρόδο: Έφυγε από τη ζωή βρέφος έξι μηνών - Έδωσε σκληρή μάχη στα χειρουργεία

Θρήνος στη Ρόδο: Έφυγε από τη ζωή βρέφος έξι μηνών - Έδωσε σκληρή μάχη στα χειρουργεία
Φωτογραφία αρχείου Unsplash / Charles Eugene

Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο Μιχαήλ Άγγελος, το βρέφος έξι μηνών από τον Αρχάγγελο που αγκάλιασε η Ροδιακή κοινωνία και οι φορείς προκειμένου να υποβληθεί σε πολλαπλές εγχειρίσεις στην καρδιά δίνοντας σκληρή μάχη μαζί με τους γιατρούς και την οικογένειά του.

Ο Μιχαήλ Άγγελος, το δεύτερο παιδί του Μιχάλη και της Σοφίας Καραολάνη που γεννήθηκε με σοβαρό πρόβλημα στην καρδιά, ήταν έξι μηνών. Η οικογένεια του μικρού παιδιού, είχε δώσει τιτάνια μάχη για τη σωτηρία του, ενώ στη πλευρό τους ήταν ολόκληρη η τοπική μας κοινωνία, βοηθώντας όπως μπορούσε.

Στα μέσα Σεπτεμβρίου, είχε δώσει μια ακόμα μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, με ένα δύσκολο χειρουργείο, ανοιχτής καρδιάς προκειμένου να αντιμετωπιστεί μία εκ γενετής καρδιακή κατασκευαστική ανωμαλία που προκαλεί κυάνωση (μπλε χρώμα στο δέρμα, στα χείλη, στα νύχια).

Ο Μιχαήλ Άγγελος, είχε τέσσερις διαφορετικές παθήσεις στην καρδιά του, όπως εξηγούσαν οι γονείς του μιλώντας στην τοπική ιστοσελίδα rodiaki. Τετραλογία του Fallot, με σοβαρού βαθμού βαλβιδική και υποβαλβιδική στένωση, της πνευμονικής.

«Έχει τρία τέταρτα φύσημα και στην αριστερή κοιλία μία τρυπούλα που περνάει μη οξυγονωμένο αίμα. Δεν οξυγονώνεται γι αυτό του πέφτει το οξυγόνο πολύ και μελανιάζει το παιδί. Τώρα, το οξυγόνο του αίματος του παιδιού (κορεσμός) είναι στο 83 και δεν κάνει να πέσει άλλο. Το προηγούμενο διάστημα ήταν 88 και έπεσε στο 83», εξηγούσαν οι γονείς του που προγραμάτιζαν όσο πιο γρήγορα γινόταν το χειρουργείο για το παιδί τους

«Είμαστε οριακά, γι αυτό μας έχουν προγραμματίσει για τις 14 του Σεπτέμβρη. Σε δύο εβδομάδες θα έχει πέσει άλλες δύο μονάδες και είμαστε οριακά, ούτως ή άλλως πάμε εσπευσμένα στην Αθήνα», σημείωναν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ