ΕΛΛΑΔΑ

Πυκνή ομίχλη στην Αττική: Πώς εξηγείται το φαινόμενο

Πυκνή ομίχλη στην Αττική: Πώς εξηγείται το φαινόμενο
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Η ομίχλη που «σκέπασε» την Αττική το βράδυ της Παρασκευής, δημιουργώντας προβλήματα σε πτήσεις με προορισμό την Αθήνα, είναι ένα φαινόμενο που εκδηλώνεται σπάνια στο Λεκανοπέδιο.

Η ομίχλη άρχισε να υποχωρεί μετά τα μεσάνυχτα, ενώ δύο πτήσεις με προορισμό την Αθήνα προσγειώθηκαν τελικά στη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο, λόγω περιορισμένες ορατότητας. Η κατάσταση στο αεροδρόμιο της Αθήνας ομαλοποιήθηκε λίγο μετά τις 9.30 σήμερα το πρωί.

Το φαινόμενο οφείλεται στο νοτιοδυτικό ρεύμα και τα πολύ αυξημένα επίπεδα υγρασίας σε συνδυασμό με τις θερμές αέριες μάζες από την Αφρική που επηρεάζουν τη χώρα.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία είχε προειδοποιήσει για πυκνές ομίχλες και περιορισμό ορατότητας σε αρκετές περιοχές.

Η μετεωρολόγος Πάττυ Σπηλιωτοπούλου εξηγεί πού οφείλεται το φαινόμενο της πυκνής ομίχλης στην Αττική.

Δείτε το σχετικό video:

Ομίχλη, κάλυψε και άλλες περιοχές της χώρας, όπως τα Χανιά.

Πυκνή ομίχλη κάλυψε τα Χανιά (Flashnews)

Από την ομίχλη προκλήθηκαν πολλά προβλήματα, κυρίως στις αναχωρήσεις και αφίξεις αεροσκαφών στο αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης».

Η πτήση ΟΑ 344 απο Αθήνα για Χανιά που επρόκειτο να αναχωρήσει από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στις 21:55, ακυρώθηκε και οι επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχείο της Αθήνας.

Στη Σύρο, με τη βοήθεια του Λιμενικού εντοπίστηκαν δύο μικρά σκάφη που είχαν χάσει τον προσανατολισμό τους λόγω της ομίχλης, ενώ απόκοσμο ήταν το τοπίο και στην Πάρο, όπου η ομίχλη «κατάπιε» το δυτικό τμήμα του νησιού, μαζί με το λιμάνι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ