ΕΛΛΑΔΑ

Λάρισα - Καταγγελία καθηγήτριας για βιασμό: Τι έδειξε ο γενετικός έλεγχος στο φόρεμα

Λάρισα - Καταγγελία καθηγήτριας για βιασμό: Τι έδειξε ο γενετικός έλεγχος στο φόρεμα
Φωτογραφία αρχείου Pixabay

Εξελίξεις στην υπόθεση καταγγελίας για βιασμό που υπέβαλε 44χρονη καθηγήτρια σε βάρος του προϊσταμένου της στη Λάρισα, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Όλα συνέβησαν στις 17 Σεπτεμβρίου όταν η 44χρονη εκπαιδευτικός βρέθηκε με τον προϊστάμενό της εκτός εργασιακού χώρου, στο ίδιο αυτοκίνητο, και εκεί την κακοποίησε, όπως η ίδια καταγγέλλει.

Στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση πραγματοποιήθηκε γενετικός έλεγχος στο φόρεμα της εκπαιδευτικού και σύμφωνα με τα αποτελέσματα που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το STAR, εντοπίστηκε το χρωμόσωμα ενός άνδρα.

«Προσκομίστηκαν στα εργαστήρια μας δύο πειστήρια, ένα εξωτερικό φόρεμα και ένα εσωτερικό. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι υπάρχει βιολογικό υλικό, υπάρχουν σπερματικά υγρά μεταξύ των βιολογικών υλικών και υπάρχει γενετικό υλικό DNA τριών ατόμων εκ των οποίων τουλάχιστον ο ένας είναι άνδρας. Τα αποτελέσματα είναι αξιοποιήσιμα για συγκριτικές μελέτες» δήλωσε ο γενετιστής Γιώργος Φίτσιαλος.

Η 44χρονη περιέγραψε, στην έγκλησή της στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας, τον εφιάλτη που έζησε σε περιοχή του νομού μέσα στο αυτοκίνητό της. Όπως δήλωσε αισθάνεται αηδία, φόβο και ενοχές, ενώ πρόσθεσε:

«Μου είπε ότι αυτός είναι ο αληθινός του εαυτός. Οι στιγμές που είμασταν μαζί. Προσπαθούσε να με πείσει να μην είμαι μπουμπούνας. Επαναλάμβανε συνέχεια ότι κανείς δεν θα καταλάβει κάτι στο γραφείο αν είμαστε μαζί.

Αρνείται τις κατηγορίες ο προϊστάμενος

O προϊστάμενος από την πλευρά του αρνείται κάθε κατηγορία και προχωρά, όπως υποστηρίζει μέσω του δικηγόρου του Αλέξη Κούγια, σε αγωγές και μηνύσεις.

«Δε γνωρίζουν ότι η Δικαιοσύνη αυτές τις υποθέσεις τις μεταχειρίζεται με ιδιαίτερη σοβαρότητα» έχει δηλώσει ο κ. Κούγιας, επισημαίνοντας:

«Να γνωρίζουν αυτοί που θέλουν να λύσουν με αυτόν τον τρόπο τέτοια υπηρεσιακά προβλήματα ότι η Δικαιοσύνη είναι πολύ σκληρή με αυτούς που κάνουν ψευδείς μηνύσεις»

Από την πλευρά της καταγγέλλουσας ο δικηγόρος της Θωμάς Παπαλιάγκας αναφέρει ότι η εκπαιδευτικός κάνει έκκληση σε άλλες γυναίκες να μιλήσουν:

«Η παθούσα κάνει έκκληση σε όλες τις γυναίκες που έχουν υποστεί κάτι τέτοιο οπωσδήποτε να μιλήσουν και να μην φοβηθούν ούτε τους βρυχηθμούς για αγωγές και μηνύσεις».

Σύμφωνα με πληροφορίες που για την ώρα δεν έχουν επιβεβαιωθεί, για τον συγκεκριμένο άνδρα στην Εισαγγελία έφθασαν κι άλλες καταγγελίες, 19 στο σύνολο.

Σημειώνεται ότι μετά την επισημοποίηση της καταγγελίας, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, έδωσε εντολή για την άμεση διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης σε βάρος του εν λόγω στελέχους εκπαίδευσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ