ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις για τη δολοφονία του 44χρονου στο ψιλικατζίδικο

Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις για τη δολοφονία του 44χρονου στο ψιλικατζίδικο
ΙΝΤΙΜΕ

Συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης της αιματηρής ληστείας που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου σε ψιλικατζίδικο της οδού Γρ. Λαμπράκη, στην Τούμπα Θεσσαλονίκης.

Όπως έγινε γνωστό, η σύλληψή του έγινε το πρωί της Δευτέρας από αστυνομικούς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στο σπίτι όπου διαμένει.

Είχε προηγηθεί, το βράδυ της Κυριακής, η σύλληψη του φερόμενου ως συνεργού του.

Ο δράστης που φέρεται να σκότωσε τον άτυχο 44χρονο είναι 27χρονος υπήκοος Αλβανίας και ο συνεργός του είναι 35χρονος Έλληνας.

Εντός της ημέρας αναμένονται και οι επίσημες ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ.

Tο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης είχε στη διάθεσή του βίντεο που δείχνει τον δράστη να αποχωρεί από το σημείο και σε κοντινή απόσταση να συναντάται με τον συνεργό του, ο οποίος εικάζεται ότι είχε τον ρόλο του τσιλιαδόρου.

Στο βίντεο που ακολουθεί, φαίνονται οι δύο ληστές περπατούν με γρήγορα, ο ένας φοράει λευκά παπούτσια και άλλος σκουρόχρωμα.

Από την ανάλυση που έχει γίνει στο βιντεοληπτικό υλικό που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης προκύπτει ότι ο δολοφόνος του 44χρονου μαζί με το άτομο που βρίσκεται διπλά του περπατούσαν λίγα λεπτά πριν τις 04:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου επί της οδού Τριπτολέμου.

Όταν έφτασαν στη συμβολή με την Γρηγορίου Λαμπράκη ο δράστης έκανε αριστερά και πέρασε στο πεζοδρόμιο οπού βρίσκεται το κατάστημα, εισβάλλοντας με όπλο στα χέρια και σκοτώνοντας τον 44χρονο άντρα.

Στην πρώτη επίσημη ανακοίνωση που έβγαλε το αστυνομικό τμήμα Θεσσαλονίκης αναφέρεται ότι ο δράστης χτύπησε με την κάνη του όπλου τον 44χρονο και ξεψύχησε από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ωστόσο ενισχύεται και το ενδεχόμενο να έπεσε νεκρός από πυροβολισμό του ληστή.

Σήμερα αναμένονται και τα επίσημα ευρήματα από τη νεκροτομή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ