ΕΛΛΑΔΑ

Πυροβόλησε στο κεφάλι τον υπάλληλο ψιλικών: Αποκαλυπτική η απολογία του φερόμενου ως συνεργού

Πυροβόλησε στο κεφάλι τον υπάλληλο ψιλικών: Αποκαλυπτική η απολογία του φερόμενου ως συνεργού
Από τη μεταφορά στον εισαγγελέα του ενός από τους δύο κατηγορούμενους για την δολοφονία υπαλλήλου καταστήματος ψιλικών στην Τούμπα ΙΝΤΙΜΕ / ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αποκαλυπτική είναι σύμφωνα με πληροφορίες, η προανακριτική απολογία του φερόμενου ως συνεργού του κατηγορούμενου για τη δολοφονία του 44χρονου υπαλλήλου καταστήματος ψιλικών στη Θεσσαλονίκη.

Ο φερόμενος ως συνεργός οδηγήθηκε σήμερα Δευτέρα 8 Νοεμβρίου στον εισαγγελέα και κατόπιν στον ανακριτή, από τον οποίον πήρε προθεσμία να απολογηθεί. Εναντίον του ίδιου και του έτερου κατηγορούμενου, έχει ασκηθεί κακουργηματική δίωξη για τη φονική ληστεία στο κατάστημα ψιλικών στην Τούμπα.

Στην προανακριτική του απολογία ο 35χρονος φερόμενος ως συνεργός περιέγραψε στις αρχές τον τρόπο που ο 27χρονος προέβη στο έγκλημα. Σύμφωνα με πληροφορίες από την τοπική ιστοσελίδα voria.gr φέρεται να είπε ότι πρώτα χτύπησε τον 44χρονο υπάλληλο με τη λαβή του όπλου. Στη συνέχεια, όταν πήγε να φύγει, το θύμα στη προσπάθειά του να τον εμποδίσει τον έπιασε από το πόδι και τότε γύρισε και τον πυροβόλησε στο κεφάλι.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 35χρονος που μετήχθη το μεσημέρι της Δευτέρας στα δικαστήρια, φέρεται να παραδέχθηκε στην εισαγγελέα ότι βρισκόταν μαζί με τον 27χρονο, χωρίς όμως να γνωρίζει ούτε για τη ληστεία ούτε για τη δολοφονία.

«Κάναμε τον τελευταίο καιρό παρέα», φέρεται να είπε στην εισαγγελέα, που τον παρέπεμψε να απολογηθεί στην ανακρίτρια, από την οποία ζήτησε και πήρε προθεσμία.

Ο φερόμενος ως δράστης Αλβανικής καταγωγής αναμένεται να οδηγηθεί την Τρίτη ενώπιον των δικαστικών αρχών.

Στις επίμονες ερωτήσεις δημοσιογράφων για την αιματηρή ληστεία κατά την αποχώρησή του δεν απάντησε.

Ποινική δίωξη για κακουργήματα

Νωρίτερα, η εισαγγελέας πλημμελειοδικών άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος των δύο ατόμων που κατηγορούνται για την υπόθεση της φονικής ληστείας, τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, σε κατάστημα ψιλικών επί της οδού Γρ. Λαμπράκη, στην Τούμπα Θεσσαλονίκης, με θύμα τον 44χρονο υπάλληλο.

Πρόκειται για 27χρονο αλβανικής καταγωγής, ο οποίος φέρεται ως δράστης της ληστείας μετά φόνου και τον 35χρονο Έλληνα συνεργό του.

Η εισαγγελέας άσκησε δίωξη στον πρώτο για ανθρωποκτονία με δόλο, ληστεία, οπλοφορία και οπλοχρησία, ενώ στον δεύτερο για συνέργεια στη ληστεία και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Και οι δύο κατηγορούμενοι φαίνεται πως διαθέτουν ποινικό παρελθόν και είναι γνώριμοι των αστυνομικών Αρχών.

Ο 27χρονος εντοπίστηκε το πρωί στο σπίτι του και προσήχθη στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Για την περίπτωσή του αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από την 4η τακτική ανακρίτρια ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ενώπιον της οποίας θα κληθεί να απολογηθεί. Είχε προηγηθεί η σύλληψη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, του 35χρονου συνεργού του.

Δύο συλλήψεις για τη δολοφονία του 44χρονου στο ψιλικατζίδικο

Ο φερόμενος ως δράστης της αιματηρής ληστείας που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου σε ψιλικατζίδικο της οδού Γρ. Λαμπράκη, στην Τούμπα Θεσσαλονίκης, συνελήφθη σήμερα Δευτέρα 8 Νοεμβρίου.

Όπως έγινε γνωστό, η σύλληψή του έγινε από αστυνομικούς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στο σπίτι όπου διαμένει.

Είχε προηγηθεί, το βράδυ της Κυριακής, η σύλληψη του φερόμενου ως συνεργού του.

Εντός της ημέρας αναμένονται και οι επίσημες ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ.

Tο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης είχε στη διάθεσή του βίντεο που δείχνει τον δράστη να αποχωρεί από το σημείο και σε κοντινή απόσταση να συναντάται με τον συνεργό του, ο οποίος εικάζεται ότι είχε τον ρόλο του τσιλιαδόρου.

Στο βίντεο που ακολουθεί, φαίνονται οι δύο ληστές περπατούν με γρήγορα, ο ένας φοράει λευκά παπούτσια και άλλος σκουρόχρωμα.

Από την ανάλυση που έχει γίνει στο βιντεοληπτικό υλικό που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης προκύπτει ότι ο δολοφόνος του 44χρονου μαζί με το άτομο που βρίσκεται διπλά του περπατούσαν λίγα λεπτά πριν τις 04:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου επί της οδού Τριπτολέμου.

Όταν έφτασαν στη συμβολή με την Γρηγορίου Λαμπράκη ο δράστης έκανε αριστερά και πέρασε στο πεζοδρόμιο οπού βρίσκεται το κατάστημα, εισβάλλοντας με όπλο στα χέρια και σκοτώνοντας τον 44χρονο άντρα.

Στην πρώτη επίσημη ανακοίνωση που έβγαλε το αστυνομικό τμήμα Θεσσαλονίκης αναφέρεται ότι ο δράστης χτύπησε με την κάνη του όπλου τον 44χρονο και ξεψύχησε από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ωστόσο ενισχύεται και το ενδεχόμενο να έπεσε νεκρός από πυροβολισμό του ληστή.

Σήμερα αναμένονται και τα επίσημα ευρήματα από τη νεκροτομή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ