ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση από το βράδυ της Τρίτης - Πού θα βρέξει

Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση από το βράδυ της Τρίτης - Πού θα βρέξει
AP /Thanassis Stavrakis

Αλλάζει ο καιρός από τις βραδινές ώρες της Τρίτης, με τοπικές βροχές, πτώση της θερμοκρασίας αλλά και ισχυρούς ανέμους να συνθέτουν το σκηνικό. 

Πιο αναλυτικά, από τις βραδινές ώρες της Τρίτης 09/11, τοπικές βροχές θα σημειωθούν έως το πρωί της Τετάρτης 10/11 κατά κύριο λόγο στα βόρεια, ανατολικά και νοτιοανατολικά ηπειρωτικά και στα βόρεια της Κρήτης.

Στην Εικόνα 1 παρουσιάζεται ο αθροιστικός υετός που αναμένεται έως το πρωί της Τετάρτης 10/11.

Οι άνεμοι θα παρουσιάσουν σημαντική ενίσχυση. Στο Αιγαίο θα επικρατήσουν βόρειοι και βορειοανατολικοί άνεμοι 5 έως 7 μποφόρ και τοπικά έως 8 μποφόρ.Ε

Μεταξύ Κρήτης και Πελοποννήσου θα επικρατήσουν βορειοανατολικοί άνεμοι 6 έως 8 μποφόρ και ενδεχομένως κατά τόπους έως 9 μποφόρ.

Στο Ιόνιο οι ανατολικοί άνεμοι θα έχουν ισχύ από 4 έως 6 μποφόρ, σημειώνεται όμως ότι στον Πατραϊκό Κόλπο η έντασή τους θα κυμαίνεται μεταξύ 5 και 7 μποφόρ. Στην Εικόνα 2 φαίνονται οι περιοχές όπου ο άνεμος θα ξεπεράσει τα 6 μποφόρ την Τετάρτη 10/11 καθώς και η επικρατούσα διεύθυνσή του.

Μια σχετικά σπάνια εικόνα μας πρόσφερε ο μετεωρολογικός δορυφόρος Meteosat-11 το πρωί της Τρίτης 9 Νοεμβρίου 2021.

Πυκνές χαμηλές νεφώσεις και ομίχλες σκεπάζουν μεγάλο μέρος του Κεντρικού και Βορείου Αιγαίου και των ανατολικών και βορείων ηπειρωτικών ενώ λεπτά και ημιδιαφανή νέφη κυριαρχούν στα νότια και δυτικά τμήματα της ελληνικής επικράτειας.

Στη σχετική εικόνα, με γκρι αποχρώσεις φαίνονται τα κατώτερα νέφη και οι ομίχλες ενώ με λευκές αποχρώσεις απεικονίζονται τα ανώτερα νέφη.

Η πρόβλεψη για την Τετάρτη

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, στις Σποράδες, στην Εύβοια και βαθμιαία στην Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές που από τις μεσημβρινές ώρες θα εξασθενήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές.
Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ.

Στα ανατολικά, βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Θα φτάσει στα βόρεια τους 16, στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 19, στα δυτικά τους 22 και στο νότιο Αιγαίο τους 24 βαθμούς Κελσίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ