Καββαθάς για νέα μέτρα: Τι ισχύει με τα take away - Πότε γίνεται έλεγχος
Ανανεώθηκε:
Διευκρινήσεις για τα take away έκανε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς.
Όπως είπε στον ΣΚΑΪ: «Ο πελάτης μπαίνει με μάσκα, παίρνει το προϊόν και αποχωρεί, δεν κάθεται σε πάγκο ή τραπέζι. Αν βγει έξω αν κάτσει έξω σε πάγκο να πιει τον καφέ του, βεβαίως πρέπει να ελεγχθεί. Αλλά η ΚΥΑ προβλέπει ότι αν παίρνεις καφέ και φεύγεις δε γίνεται έλεγχος».
Ο κ. Καββαθάς δήλωσε ότι τα νέα μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή από το Σάββατο δυσκολεύουν πάρα τις επιχειρήσεις, καθώς περιορίζουν κατά πολύ τους δυνητικούς πελάτες.
Έκανε δε λόγο για μείωση τζίρου 30 με 50% πανελλαδικά το Σαββατοκύριακο, δηλαδή τις δύο πρώτες μέρες εφαρμογής των μέτρων, ενώ Δευτέρα και Τρίτη, ανέφερε πως η μείωση έφθασε και το 80%.
«Είχαμε 600 σκαναρίσματα QR σε μονάδα εστίασης το Σαββατοκύριακο... Επτά ήταν τα rapid tests, τα υπόλοιπα οι εμβολιασμένοι. Αυτό σημαίνει ότι οι εμβολιασμένοι απέχουν από την εστίαση, κι αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα» ήταν η διαπίστωσή του.
«Από τους περίπου 96.000 ελέγχους η παραβατικότητα είναι κάτω του 0,5%» σημείωσε ακόμα ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ.
Οφειλέτες και servicers: Ποιες οι νέες παρεμβάσεις για μεγαλύτερη προστασία και διαφάνεια
02:00
Υποχρεωτική η αναγραφή του μισθού στις αγγελίες - Νέοι κανόνες στις προσλήψεις από 1η Νοεμβρίου
01:00
Ηλεκτρονική τιμολόγηση: Mέχρι τις 12 Οκτωβρίου πρέπει να υποβάλλουν την δήλωση οι επιχειρήσεις
00:30
Δημοφιλής Ιρανή ηθοποιός καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους για στήριξή της στις διαδηλώσεις
23:57