Καββαθάς για νέα μέτρα: Τι ισχύει με τα take away - Πότε γίνεται έλεγχος
Ανανεώθηκε:
Διευκρινήσεις για τα take away έκανε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς.
Όπως είπε στον ΣΚΑΪ: «Ο πελάτης μπαίνει με μάσκα, παίρνει το προϊόν και αποχωρεί, δεν κάθεται σε πάγκο ή τραπέζι. Αν βγει έξω αν κάτσει έξω σε πάγκο να πιει τον καφέ του, βεβαίως πρέπει να ελεγχθεί. Αλλά η ΚΥΑ προβλέπει ότι αν παίρνεις καφέ και φεύγεις δε γίνεται έλεγχος».
Ο κ. Καββαθάς δήλωσε ότι τα νέα μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή από το Σάββατο δυσκολεύουν πάρα τις επιχειρήσεις, καθώς περιορίζουν κατά πολύ τους δυνητικούς πελάτες.
Έκανε δε λόγο για μείωση τζίρου 30 με 50% πανελλαδικά το Σαββατοκύριακο, δηλαδή τις δύο πρώτες μέρες εφαρμογής των μέτρων, ενώ Δευτέρα και Τρίτη, ανέφερε πως η μείωση έφθασε και το 80%.
«Είχαμε 600 σκαναρίσματα QR σε μονάδα εστίασης το Σαββατοκύριακο... Επτά ήταν τα rapid tests, τα υπόλοιπα οι εμβολιασμένοι. Αυτό σημαίνει ότι οι εμβολιασμένοι απέχουν από την εστίαση, κι αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα» ήταν η διαπίστωσή του.
«Από τους περίπου 96.000 ελέγχους η παραβατικότητα είναι κάτω του 0,5%» σημείωσε ακόμα ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ.
Τηλεφωνική επικοινωνία Ρούμπιο - Νετανιάχου: Γάζα, Συρία και Ιράν στο επίκεντρο της συζήτησης
07:31
Μήνυμα του Μαδούρο μέσα από τη φυλακή: «Είμαστε καλά, είμαστε μαχητές»
07:31
Αυστραλία: Πύρινος εφιάλτης στα ανατολικά, κυκλώνας στα βόρεια: Στάχτη 3 εκατ. στρέμματα και 200 χιλιοστά βροχής
07:22
Γαλλία: Τρεις σκιέρ νεκροί στις Άλπεις - Παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδες
07:22