ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγελία φαρμακοποιού: Έως και 1.000 ευρώ προσφέρουν για ένα ψευδώς θετικό rapid test

Καταγγελία φαρμακοποιού: Έως και 1.000 ευρώ προσφέρουν για ένα ψευδώς θετικό rapid test
Intime/ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στην αποκάλυψη ότι έχουν σημειωθεί περιστατικά με πολίτες που προσέφεραν μεγάλα χρηματικά ποσά για την απόκτηση ψευδώς θετικού rapid test. του προχώρησε ο φαρμακοποιός, Κώστας Μανωλόπουλος.

Πιο αναλυτικά, ο φαρμακοποιός δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ πως σε δύο περιπτώσεις στην επαρχία , πολίτες προσέφεραν σε φαρμακοποιούς από 500 μέχρι και 1.000 ευρώ για να τους δηλώσουν ψευδώς θετικά rapid test

«Το κάνουν με το σκεπτικό ότι θα γλιτώσουν για ένα εξάμηνο τα rapid test και θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Μανωλόπουλος τόνισε ότι συνάδελφοί του δέχονται συστηματικά ενοχλήσεις μέσω τηλεφώνου από άτομα που συνήθως δεν τα γνωρίζουν προσωπικά και τους ζητούν να «ολοκληρώσουν» το τεστ δίχως να προσέλθουν, ενώ άλλοι αναφέρουν ότι είναι δήθεν αθλητές και χρειάζονται σε συχνή βάση να κάνουν τεστ και δεν προλαβαίνουν.

Υπό τον φόβο ότι θα βγουν θετικοί, εξήγησε ο φαρμακοποιός, δίνουν 20 ευρώ ώστε να δηλωθεί το εικονικό τεστ τους ως αρνητικό.

«Φοβούνται ακόμα και το 1% της θετικότητας και για αυτό προβαίνουν σε παραβατικές συμπεριφορές βάζοντας σε κίνδυνο συναδέλφους μου», είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος

Ωστόσο, φαρμακοποιός δήλωσε πως δεν έχει αναφερθεί καμία επώνυμη καταγγελία μέχρις στιγμής εντός του φαρμακευτικού συλλόγου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ