ΕΛΛΑΔΑ

Συμμορία ανήλικων στον Κολωνό: Στον ανακριτή οι τρεις συλληφθέντες

Συμμορία ανήλικων στον Κολωνό: Στον ανακριτή οι τρεις συλληφθέντες
ΙΝΤΙΜΕ

Στον ανακριτή οδηγήθηκαν προκειμένου να απολογηθούν οι τρεις συλληφθέντες που κατηγορούνται για συμμετοχή στη συμμορία των ανηλίκων στον Κολωνό.

Κατηγορούμενοι είναι ένας 15χρονος, ένας 16χρονος και ένας 17χρονος, οι δύο των εκ των οποίων αλλοδαποί, οι οποίοι κατηγορούνται για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης (συμμορίας), απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, ληστείας κατά συναυτουργία, απόπειρας πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και παράβαση του νόμου περί οπλών.

Οι ανήλικοι κατηγορούνται ότι συμμετείχαν σε μια από τις πιο επικίνδυνες και σκληρές συμμορίες, γνωστή και με την ονομασία «Kolonos Hooligans family» που δεν δίσταζαν να χτυπούν ανήλικους ακόμα και μέσα στις αυλές των σχολείων ενώ σημείο δράσης τους ήταν το κέντρο της Αθήνας, τα Σεπόλια και ο Κολωνός.

Πριν λίγες ημέρες, μέσα στο προαύλιο του επαγγελματικό λύκειο της Αθήνας, αφού ξυλοκόπησαν ανήλικους μαθητές, με ένα μαχαίρι άρχισαν να χτυπούν στο θώρακα ένα από τα θύματα του για να τον τραυματίσουν σοβαρά.

Μάλιστα οι γιατροί στο νοσοκομείο που μεταφέρθηκε είπαν στους αστυνομικούς ότι λίγα χιλιοστά πιο κάτω να ήταν το τραύμα και ο ανήλικος θα ήταν νεκρός.

Στόχος της συμμορία ήταν κινητά και χρήματα που είχαν πάνω τους άλλοι ανήλικοι μαθητές ενώ πάντα οι επιθέσεις τους εκδηλώνονταν με βία και τραυματίζοντας τα θύματα τους.

Φρίκη από τις φωτογραφίες με σουγιάδες και μαχαίρια

Πραγματική ανατριχίλα προκαλούν οι φωτογραφίες με σουγιάδες, μαχαίρια, λεπίδες, πεταλούδες, και ό,τι άλλης μορφής μαχαίρι μπορεί να φανταστεί κανείς, που βρέθηκαν στα κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων από τη συμμορία των ανηλίκων που είχαν σκορπίσει τον τρόμο στις γειτονιές της Αθήνας.

Τις φωτογραφίες που δημοσιεύει το CNN Greece, ανήλικα μέλη της συμμορίας δεν δίσταζαν να τις δημοσιεύουν στα social media που διέθεταν για να προκαλούν το φόβο στα υποψήφια θύματά τους.

Και σαν να μην έφτανε αυτό οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών εντόπισαν και συνομιλίες τους με τις οποίες έκαναν συνεννοήσεις που θα βρεθούν για να κλέψουν μία τσάντα, αλλά και πως θα σβήσουν τα δεδομένα από το κινητό τηλέφωνο ενός μαθητή που μόλις του το είχαν κλέψει.

Στο στόχαστρο των Αρχών έχει μπει και ένα άτομο το οποίο οι κατηγορούμενοι αποκαλούσαν «καμπέρη» και στον οποίο απευθύνονται για να τους προμηθεύσει με σιδερογροθιά που θα την χρειαστούν, όπως λένε, για επικείμενη επίθεση.

Ενώ σε άλλη συνομιλία, ο αρχηγός της συμμορίας στέλνει μήνυμα στα μέλη της ομάδας να είναι οπλισμένοι για την επίθεση της επόμενης μέρας.

Στο στόχαστρο των Αρχών έχουν μπει δέκα ακόμη άτομα τα οποία είναι πολύ κοντά στην ταυτοποίηση και είναι μέλη της συμμορίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ