ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Αίτημα των δημάρχων για παράταση στις αιτήσεις των σεισμόπληκτων στην πλατφόρμα «ΑΡΩΓΗ»

Κρήτη: Αίτημα των δημάρχων για παράταση στις αιτήσεις των σεισμόπληκτων στην πλατφόρμα «ΑΡΩΓΗ»
Pixabay

Kοινή επιστολή , απέστειλαν οι δήμαρχοι Μινώα Πεδιάδας και Αρχανών Αστερουσίων ζητώντας παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήματος των σεισμόπληκτων κατοίκων των δύο Δήμων, για τουλάχιστον δύο μήνες μετά το πέρας της ισχύουσας προθεσμίας, στις 15 Νοεμβρίου 2021, δεδομένου ότι οι έλεγχοι Β’ επιπέδου δεν προβλέπεται να έχουν ολοκληρωθεί έως τότε.

Ως γνωστόν, ο δήμος Μινώα Πεδιάδας όπως και ο δήμος Αρχανών- Αστερουσίων, έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας ως σεισμόπληκτοι, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών, οι οποίες προέκυψαν λόγω της ισχυρής σεισμικής δόνησης που εκδηλώθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το ekriti.gr Στην από κοινού επιστολή τους προς τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Στυλιανίδη και τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Τριαντόπουλο, οι δήμαρχοι Μινώα Πεδιάδας και Αρχανών Αστερουσίων, αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Οι σεισμόπληκτοι κάτοικοι των προαναφερόμενων Δήμων έχουν την δυνατότητα να καταθέσουν τα αιτήματά τους για κρατική αρωγή πληγέντων από φυσικές καταστροφές, σε συγκεκριμένη πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, εφόσον έχει ολοκληρωθεί πλήρως ο τεχνικός έλεγχος στα κτίρια ιδιοκτησίας τους, από κλιμάκια μηχανικών της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Επειδή η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για τη χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια λήγει στις 15 Νοεμβρίου και δεδομένου ότι οι έλεγχοι Β’ επιπέδου δεν προβλέπεται να έχουν ολοκληρωθεί έως τότε, αιτούμαστε από κοινού την παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήματος των σεισμόπληκτων κατοίκων των Δήμων Αρχανών-Αστερουσίων και Μινώα-Πεδιάδας, για τουλάχιστον 2 μήνες μετά το πέρας της ισχύουσας προθεσμίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ