ΕΛΛΑΔΑ

Συμμορία ανηλίκων: Βίντεο-ντοκουμέντο από τον βανδαλισμό σχολικής αίθουσας

Συμμορία ανηλίκων: Βίντεο-ντοκουμέντο από τον βανδαλισμό σχολικής αίθουσας
Από τη μεταγωγή των μελών της συμμορίας ανηλίκων Κολωνού στον ανακριτή

Μόνο σοκ μπορεί να προκαλέσει σε όποιον βλέπει το βίντεο που είχαν ανεβάσει στις προσωπικές τους σελίδες μέλη της συμμορίας των ανηλίκων και στο οποίο έχουν αποτυπώσει το βαναδαλισμό μίας ολόκληρης αίθουσας σχολείου.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, νεαρά άτομα αναποδογυρίζουν και σπανε θρανία και καρέκλες, καταστρέφουν ό,τι βλέπουν μπροστά τους, προσπαθούν να γκρεμίσουν ακόμη και τοίχους και στο τέλος ένας από αυτούς πετά από το παράθυρο μια καρέκλα.

Ο βανδαλισμός υπολογίζουν οι αρχές ότι έγινε στην αρχή της σχολικής χρονιάς -περίπου στις αρχές Οκτωβρίου.

Μέσα στη νύχτα, άγνωστο πώς, κατάφεραν να μπουν στο σχολείο κρατώντας φακούς στα χέρια και πραγματικά αφήνουν πίσω τους μια αίθουσα που έμοιαζε στο τέλος με βομβαρδισμένο τοπίο.

Μάλιστα όπως συνήθιζαν να κάνουν καθώς αποτελούσε βασική τακτική τους, αμέσως μετά την επίθεση στο σχολείο ανέβασαν το βίντεο στις σελίδες τους για να εκφοβίσουν και να προκαλούν σε άλλες συμμορίες το σεβασμό.

Ήταν από τις πιο επικίνδυνες και σκληρές συμμορίες ανηλίκων γνωστή και με την ονομασία «kolonos Hooligans family».

Δεν δίσταζαν να χτυπούν ανήλικους ακόμα και μέσα στις αυλές των σχολείων, ενώ σημείο δράσης τους ήταν το κέντρο της Αθήνας, τα Σεπόλια και ο Κολωνός.

Πριν λίγες ημέρες μέσα στο προαύλιο του επαγγελματικού λυκείου της Αθήνας αφού ξυλοκόπησαν ανήλικους μαθητές, με ένα μαχαίρι άρχισαν να χτυπούν στο θώρακα ένα από τα θύματά τους και να τον τραυματίσουν σοβαρά. Μάλιστα οι γιατροί στο νοσοκομείο που μεταφέρθηκε είπαν στους αστυνομικούς ότι λίγα χιλιοστά πιο κάτω να ήταν το τραύμα και ο ανήλικος θα ήταν νεκρός.

Στόχος της συμμορίας ήταν κινητά τηλέφωνα και χρήματα που είχαν πάνω τους άλλοι ανήλικοι μαθητές, ενώ πάντα οι επιθέσεις τους εκδηλώνονταν με βία και τραυματίζοντας τα θύματα τους.

Πάντα κυκλοφορούσαν και είχαν πάνω τους μαχαίρια. Ήθελαν να έχουν η φήμη της πιο σκληρής και αδίστακτης συμμορίας και για να δείξουν την δύναμη τους προχωρούσαν σε συμπλοκές με άλλες ομάδες στη περιοχή.

Συνολικά οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Αθηνών συνέλαβαν τέσσερα άτομα, ενώ γίνεται έρευνα να ταυτοποιηθούν τουλάχιστον δέκα άτομα ακόμα. Οι συλληφθέντες μετά τις απολογίες τους προφυλακίστηκαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ