ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Εισαγγελική παρέμβαση για επόπτη υγείας που παρότρυνε ασθενή να μην διασωληνωθεί

Κορωνοϊός: Εισαγγελική παρέμβαση για επόπτη υγείας που παρότρυνε ασθενή να μην διασωληνωθεί
(φωτογραφία αρχείου) AP Photo

Την παρέμβαση του εισαγγελέα πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσαν δημοσιεύματα ότι επόπτης υγείας φέρεται να παρότρυνε ασθενή να αρνηθεί να διασωληνωθεί ενώ βρισκόταν στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διέταξε έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αρχικά αν υπήρξε διασπορά ψευδών ειδήσεων, καθώς ο φερόμενος δράστης κατηγορεί γιατρούς ότι χρηματίστηκαν προκειμένου να προωθήσουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό και το δεύτερο σημαντικότερο σκέλος της έρευνας αφορά τυχόν αξιόποινες πράξεις που συνδέονται με τον θάνατο της 51χρονης γυναίκας.

Σημειώνεται ότι η γυναίκα ήταν αρνήτρια του κορωνοϊού και του εμβολίου και όταν οι γιατροί τής ανακοίνωσαν ότι πρέπει να τη διασωληνώσουν, σύμφωνα με τον Alpha, επικοινώνησε μέσω διαδικτύου με επόπτη δημόσιας υγείας που βρίσκεται σε αναστολή και εκείνος την προέτρεψε να μη διασωληνωθεί και να καλέσει την αστυνομία.

Οι συνομιλίες τους είναι χαρακτηριστικές:

Ασθενής: Κύριε... είμαι Παπανικολάου. Θέλουν να με διασωληνώσουν με οξυγόνο 93-94. Μπορείτε να με βοηθήσετε; B Πνευμονολογική...

Επόπτης: «Τι έπαθες; Υπόγραψε και φύγε. Μη δεχθείς. Δεν μπορούν χωρίς συναίνεση να σου κάνουν τίποτα. Κάλεσε την αστυνομία. Υπέγραψε και ανέλαβε την ευθύνη»

Ασθενής: «Πώς να καλέσω αστυνομία; Αφού είμαι με οξυγόνο. Δεν μπορώ να μιλήσω».

Στη συνέχεια η γυναίκα του λέει πως και ο σύζυγός της βρίσκεται στο νοσοκομείο με οξυγόνο και ο επόπτης υγείας ο οποίος δηλώνει υπό παραίτηση στο Facebook της λέει ξανά να αναλάβει την ευθύνη και να φύγει ωστόσο της εξηγεί πως δεν είναι κακό να διασωληνωθεί αλλά δεν μπορεί να της πει γιατί δεν ξέρει τι της συμβαίνει λες και είναι γιατρός.

Τι λέει η μητέρα της 51χρονης

Η μητέρα της 51χρονης μίλησε στον Alpha και υποστήριξε ότι ήταν θέλημα Θεού να φύγει από τη ζωή το παιδί της και παραδέχεται πως η κόρη της δεν ήθελε να διασωληνωθεί.

«Ζητούσε βοήθεια, ότι τη διασωλήνωσαν με το ζόρι. Δεν ήθελε να διασωληνωθεί και έγινε μεγάλη πάλη μεταξύ τους. Ήταν αρνήτρια, κατά του εμβολίου, κατά των τεστ, όλα κατά. Ήταν θέλημα Θεού, ο Θεός ήθελε να την πάρει».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ