ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος 51χρονης στο Παπανικολάου: Αμετανόητος ο επόπτης που την παρότρυνε να μην διασωληνωθεί

Θάνατος 51χρονης στο Παπανικολάου: Αμετανόητος ο επόπτης που την παρότρυνε να μην διασωληνωθεί
(φωτογραφία αρχείου) AP Photo

Αμετανόητος εμφανίζεται ο επόπτης υγείας που φέρεται να παρότρυνε την 51χρονη ασθενή που τελικά κατέληξε στο νοσοκομείο Παπανικολάου να μην διασωληνωθεί.

«Από την αρχή αυτής της ιστορίας προτρέψαμε όσους περισσότερους μπορούσαμε να αποφύγουν τον εμβολιασμό. Στόχος είναι η τροποποίηση του ανθρώπινου DNA» δήλωσε ούτε λίγο - ούτε πολύ.

Μιλώντας στο Mega, επιρρίπτει την ευθύνη στους γιατρούς που χειρίστηκαν το περιστατικό: «Αποδεικνύεται από τα μηνύματα που έστελνε μέχρι την τελευταία στιγμή και έλεγε: "σώστε με , βοηθήστε με". Ένας άνθρωπος ο οποίος βρίσκεται στο στάδιο της διασωλήνωσης δεν έχει τη δύναμη να αντιδράσει και να στέλνει μηνύματα και να φωνάζει και να ουρλιάζει.»

Όπως προσθέτει ο επόπτης υγείας, είχε προτρέψει την ασθενή να φύγει από το νοσοκομείο, αλλά της είχε επισημάνει πως την ευθύνη για τα όσα συμβούν, θα έχει εκείνη.

Οι γιατροί που την παρακολουθούσαν κάνουν λόγο για συστηματική καθοδήγηση μέσω κινητού τηλεφώνου από τον επόπτη υγείας.

«Δεν ήθελε να διασωληνωθεί, αρνιόταν και ήταν γενικά αντιδραστική, εριστική κτλ. Προφανώς έπαιρνε και κάποια καθοδήγηση απ' έξω. Όπως αποδείχθηκε τώρα με τα κινητά τηλέφωνα. Αρνιόταν και έφθασε μέχρι το τέλος. Όταν έφθασε στο τέλος έτοιμη για διασωλήνωση έγινε η διασωλήνωση. Έλεγε ότι αρνιέμαι να διασωληνωθώ, δεν θέλω να διασωληνωθώ αλλά δεν υπέγραφε κιόλας την άρνησή της», ανέφερε ο Αδαμάντιος Χλωρός, υπέυθυνος κλινικής COVID στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Σημειώνεται πως ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διέταξε έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αρχικά αν υπήρξε διασπορά ψευδών ειδήσεων, καθώς ο φερόμενος δράστης κατηγορεί γιατρούς ότι χρηματίστηκαν προκειμένου να προωθήσουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό και το δεύτερο σημαντικότερο σκέλος της έρευνας αφορά τυχόν αξιόποινες πράξεις που συνδέονται με τον θάνατο της 51χρονης γυναίκας.

Σημειώνεται ότι η γυναίκα ήταν αρνήτρια του κορωνοϊού και του εμβολίου και όταν οι γιατροί τής ανακοίνωσαν ότι πρέπει να τη διασωληνώσουν, σύμφωνα με τον Alpha, επικοινώνησε μέσω διαδικτύου με επόπτη δημόσιας υγείας που βρίσκεται σε αναστολή και εκείνος την προέτρεψε να μη διασωληνωθεί και να καλέσει την αστυνομία.

Οι συνομιλίες τους είναι χαρακτηριστικές:

Ασθενής: Κύριε... είμαι Παπανικολάου. Θέλουν να με διασωληνώσουν με οξυγόνο 93-94. Μπορείτε να με βοηθήσετε; B Πνευμονολογική...

Επόπτης: «Τι έπαθες; Υπόγραψε και φύγε. Μη δεχθείς. Δεν μπορούν χωρίς συναίνεση να σου κάνουν τίποτα. Κάλεσε την αστυνομία. Υπέγραψε και ανέλαβε την ευθύνη»

Ασθενής: «Πώς να καλέσω αστυνομία; Αφού είμαι με οξυγόνο. Δεν μπορώ να μιλήσω».

Στη συνέχεια η γυναίκα του λέει πως και ο σύζυγός της βρίσκεται στο νοσοκομείο με οξυγόνο και ο επόπτης υγείας ο οποίος δηλώνει υπό παραίτηση στο Facebook της λέει ξανά να αναλάβει την ευθύνη και να φύγει ωστόσο της εξηγεί πως δεν είναι κακό να διασωληνωθεί αλλά δεν μπορεί να της πει γιατί δεν ξέρει τι της συμβαίνει λες και είναι γιατρός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ