ΕΛΛΑΔΑ

Ένας εργάτης νεκρός και δύο τραυματίες από δυστύχημα στον ΗΣΑΠ

Ένας εργάτης νεκρός και δύο τραυματίες από δυστύχημα στον ΗΣΑΠ
INTIME/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Εργατικό δυστύχημα συνέβη τη νύχτα στις γραμμές του ΗΣΑΠ έπειτα από βλάβη που σημειώθηκε σε μηχάνημα που χρησιμοποιούσε αυστριακό συνεργείο για εξειδικευμένες εργασίες λείανσης των γραμμών, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ένας Έλληνας, 41 ετών, μέλος του συνεργείου.

Δύο ακόμη μέλη του συνεργείου, Αυστριακοί, είναι τραυματίες. Σύμφωνα με τον Νίκο Χαιρέτα, διευθύνοντα σύμβουλο της ΣΤΑΣΥ οι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν ευτυχώς όχι σοβαρά και διακομίστηκαν στο «Γεννηματά».

Το εργατικό δυστύχημα συνέβη στη γραμμή 1 όταν ειδική μηχανή λείανσης που είχε ξεκινήσει από την Κηφισιά παρουσίασε βλάβη στα φρένα με αποτέλεσμα να αρχίσει να κινείται ανεξέλεγκτα, με ταχύτητα που έφτανε και τα 60χλμ./ώρα, προτού τελικά συγκρουστεί με άλλο τρένο, στο ύψος του σταθμου του Αγίου Νικολάου, το οποίο είχε βάλει η αρμόδια υπηρεσία της ΣΤΑΣΥ προκειμένου να σταματήσει την πορεία της.

Οι πέντε επιβαίνοντες στο όχημα - τρεις εργαζόμενοι της αυστριακής εταιρείας και δύο εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ - «βούτηξαν» από το όχημα με αποτέλεσμα τρεις εξ αυτών να τραυματιστούν, δύο Αυστριακοί και ο άτυχος Έλληνας εργαζόμενος.

Η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ για το δυστύχημα

Η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι της ΣΤΑ.ΣΥ. εκφράζουν την οδύνη τους για το χαμό εν ώρα καθήκοντος ενός συναδέλφου τους επί σειρά ετών και μέλους της οικογένειας των σταθερών συγκοινωνιών.

Ο θανάσιμος τραυματισμός του εργοδηγού, υπαλλήλου επιδομής των Σταθερών Συγκοινωνιών, επήλθε το πρωί της Τρίτης 16/11/2021, σε δυστύχημα που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών λείανσης της Γραμμής 1 του Μετρό.

Αποτέλεσμα του δυστυχήματος, ήταν ο ελαφρύς τραυματισμός δύο ακόμη εργαζομένων, ενός υπαλλήλου της ΣΤΑ.ΣΥ. και ενός υπαλλήλου της αυστριακής εταιρείας που εκτελούσε το έργο.

Η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά της προς την οικογένεια του εκλιπόντος. Έρευνα για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί η ΣΤΑ.ΣΥ. σε συνεργασία με τις Αρχές.

Κυκλοφορία συρμών μεταξύ Oμόνοια - Πειραιά

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαιρέτας σήμερα η κυκλοφορία των συρμών θα γίνεται τοπικά μεταξύ Ομόνοια και Πειραιά και Ανω Πατήσια - Κηφισιά και στα δύο ρεύματα μέχρι να απελευθερωθούν οι γραμμές από τις μηχανές, κάτι που όπως είπε δεν είναι εύκολο να πει κανείς πόσο θα διαρκέσει η διαδικασία.

Αυτό θα το εκτιμήσει η ομάδα εκτροχιασμού που θα φροντίσει για τη μετακίνηση της μηχανής που είναι στις γραμμές, είπε και ανέφερε πως γίνεται συνεννόηση με τον ΟΑΣΑ για την ενίσχυση των συγκοινωνιών στο τμήμα που δεν θα κυκλοφορούν συρμοί.

Ο ίδιος έδωσε συγχαρητήρια στους ανθρώπους της ΣΤΑΣΥ που ενήργησαν με αυτόν τον τρόπο και κατάφεραν να σταματήσουν την πορεία της μηχανής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ