ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Πάτρα: Έκτακτη σύσκεψη για την πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία

Κορωνοϊός - Πάτρα: Έκτακτη σύσκεψη για την πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία
Intime/ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ως οριακή χαρακτηρίζεται η κατάσταση των ενεργών κρουσμάτων που επικρατεί στην Πάτρα με τις αντοχές του συστήματος Υγείας να δοκιμάζονται έντονα τις τελευταίες ημέρες.

Η εικόνα αυτή έχει θέσει σε συναγερμό τις υγειονομικές αρχές εκπρόσωποι των οποίων έλαβαν μέρος σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γιάννη Καρβέλη, με τη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χαράλαμπου Μπονάνου και με θέμα την εντατικοποίηση των μέτρων για την ανακοπή της διασποράς του κορωνοϊού στην κοινότητα.

Σύμφωνα με τον Γ. Καρβέλη το 100% των ασθενών που νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και το 80% εκείνων που νοσηλεύονται στις απλές κλινικές κορονοϊού των νοσοκομείων της Πάτρας είναι ανεμβολίαστοι. Από την πλευρά του ο Χ. Μπονάνος τόνισε ότι το ποσοστό των εμβολιασμών δεν ξεπερνάει το 60% και για ακόμη μία φορά απεύθυνε έκκληση σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν.

Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο νοσηλεύονται 90 ασθενείς με κορωνοϊό ενώ ακόμη 13 έχουν εισαχθεί στην ΜΕΘ, ενώ στον «Άγιο Ανδρέα» νοσηλεύονται 62 ασθενείς και επτά στην ΜΕΘ.

Όπως ειπώθηκε στη σύσκεψη το κύμα εισαγωγών στα νοσηλευτικά ιδρύματα θα πρέπει να ανακοπεί προκειμένου να μην προκύψουν προβλήματα στη συνέχεια.

Στη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε η εντατικοποίηση μέτρων και πιο αυστηροί έλεγχοι, η διενέργεια κοινής συνέντευξης τύπου στον ιατρικό σύλλογο σε συνεργασία με την 6η ΥΠΕ, την Περιφέρεια και εκπροσώπους της δημόσιας υγείας για την αναγκαιότητα και βαρύτητα του εμβολιασμού, την ανάληψη κοινών δράσεων ενημέρωσης πόρτα-πόρτα για τον εμβολιασμό και την επέκταση των rapid tests για ακόμα μεγαλύτερη ένδειξη του επιδημιολογικού φορτίου ανά πάσα στιγμή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ