ΕΛΛΑΔΑ

Λάρισα: Σε αργία με εντολή Κεραμέως ο εκπαιδευτικός προϊστάμενος που διώκεται για βιασμό

Λάρισα: Σε αργία με εντολή Κεραμέως ο εκπαιδευτικός προϊστάμενος που διώκεται για βιασμό
INTIME NEWS

Στην ποινική δίωξη για τα αδικήματα του βιασμού και της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας προχώρησε η Εισαγγελεία Πλημμελειοδικών Λάρισας, σε βάρος του 61χρονου προϊσταμένου της Περιφερειακής Διευθύνσεως της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Θεσσαλίας, μετά από την καταγγελία 44χρονης εκπαιδευτικού.

Το ανώτερο στέλεχος της εκπαίδευσης τέθηκε σε αργία με άμεση εντολή της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως. Στο ίδιο πλαίσιο, ζητήθηκε η αντικατάσταση του στελέχους στην άσκηση των καθηκόντων του.

Όλα συνέβησαν στις 17 Σεπτεμβρίου όταν η 44χρονη εκπαιδευτικός βρέθηκε με τον προϊστάμενό της εκτός εργασιακού χώρου, στο ίδιο αυτοκίνητο, και εκεί την κακοποίησε, όπως η ίδια καταγγέλλει. Μετά τη μηνυτήρια αναφορά της καταγγέλλουσας, η υπουργός Παιδείας είχε δώσει εντολή να διενεργηθεί πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση.

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Κούγιας που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του κατηγορουμένου, αναφέρει πως δεν έβρισκε την προανακριτική υπάλληλο της Ασφάλειας Λαρίσης, ώστε να δοθεί παράταση έστω μιας ημέρας, για τις 17 Νοεμβρίου 2021, και ασκήθηκε ποινική δίωξη χωρίς να ακουστούν τα επιχείρηματά του.

«Ασκήθηκε δίωξη χωρίς προηγουμένως ο εισαγγελέας να λάβει γνώση των δικών του υπερασπιστικών θέσεων και των στοιχείων της προσωπικότητάς του, ενώ δεν πρόκειται περί αυτοφώρου αδικήματος και δημιουργεί δυσάρεστη έκπληξη για τη βεβιασμένη αυτή ενέργεια, αφού ο καταγγελλόμενος δεν είναι κάποιος κακοποιός του κοινού ποινικού δικαίου, αλλά ένας κορυφαίος επιστήμονας με μεταπτυχιακές σπουδές, με οικογένεια και, το κυριότερο απ’ όλα, με λευκό ποινικό και πειθαρχικό μητρώο σε όλη την επιστημονική του διαδρομή» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Κούγιας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ