ΕΛΛΑΔΑ

Έλενα Παπαρίζου: Η πρώτη Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNICEF στην Ελλάδα

Έλενα Παπαρίζου: Η πρώτη Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNICEF στην Ελλάδα
Facebook

Πρώτη πρέσβειρα της UNICEF στην Ελλάδα χρήστηκε η Έλενα Παπαρίζου, η οποία έκανε γνωστή την είδηση μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στα social media.

Το προσφυγομεταναστευτικό βάρος που σηκώνει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, σε συνδυασμό με την ύπαρξη πάρα πολλών ασυνόδευτων παιδιών, κατέστησε την ίδρυση επίσημου γραφείου της οργάνωσης επιτακτική.

Η ανακοίνωση της ίδρυσης γραφείου στην Αθήνα από του UNICEF είχε ανακοινωθεί ένα χρόνο πριν. Επικεφαλής του γραφείου και διπλωματικός εκπρόσωπος της UNICEF στην Ελλάδα τοποθετήθηκε ο Νεοζηλανδός, Λουτσιάνο Καλεστίνι.

Η δημοφιλής τραγουδίστρια δήλωσε συγκινημένη για την τιμητική θέση: «Είμαι πολύ συγκινημένη σήμερα. Είναι μεγάλη μου τιμή και νιώθω την τεράστια ευθύνη που γίνομαι η πρώτη Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNICEF για την Ελλάδα. Οφείλουμε να βάλουμε τα παιδιά και την νεολαία μας στην πρώτη θέση. Εκεί που τους αξίζει να είναι. Πάντα έλεγα πως το μέλλον είναι τα παιδιά μας. Είναι! Αλλά τα παιδιά είναι παιδιά ΣΗΜΕΡΑ, και ΣΗΜΕΡΑ έχουμε ευθύνη να τους δώσουμε μια χαρούμενη παιδική ηλικία, χωρίς βία και αποκλεισμούς αλλά με αξιοπρέπεια και φροντίδα. Μέσα από την UNICEF είμαι σίγουρη πως θα γίνουμε όλοι μας καλύτεροι άνθρωποι…».

Όπως υπογραμμίστηκε κατά την εκδήλωση, η Έλενα Παπαρίζου από την θέση της ως Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως του οργανισμού θα συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κόσμου για την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών στην Ελλάδα.

Η δράση της θα ενταχθεί στο πενταετές Εθνικό Πρόγραμμα του Γραφείου της UNICEF στην Ελλάδα, το οποίο θα ανακοινωθεί αρχές του νέου έτους δίνοντας προτεραιότητα σε ό,τι επηρεάζει τις παιδικές ζωές. Από την εκπαίδευση, και την καταπολέμηση φτώχειας και βίας, μέχρι την περιβαλλοντική προστασία και την βιώσιμη ανάπτυξη.

Από την πλευρά του ο οργανισμός, μέσω του εκπροσώπου της Unicef στην Ελλάδα Λουτσιάνο Καλεστίνι, υποδέχτηκε την Έλενα Παπαρίζου, με τον ίδιο να υπογραμμίζει πως είναι χαρά και τιμή να την καλωσορίζουν στον Οργανισμό και ξεκαθάρισε ότι έχουν αρκετή δουλειά μπροστά τους προκειμένου να καταπολεμηθούν οι δυσκολίες που βιώνουν τα παιδιά στη χώρα μας, είτε λόγω φτώχιας είτε λόγω ζητημάτων που αφορούν την ψυχική υγεία τους και όχι μόνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ