ΕΛΛΑΔΑ

Πολυτεχνείο - Θεσσαλονίκη: Με τις καθιερωμένες πορείες η κορύφωση των εκδηλώσεων το απόγευμα

Πολυτεχνείο - Θεσσαλονίκη: Με τις καθιερωμένες πορείες η κορύφωση των εκδηλώσεων το απόγευμα
Φωτογραφεία αρχείου INTIME/ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Με τις καθιερωμένες πορείες κορυφώνονται το απόγευμα, στη Θεσσαλονίκη, οι εκδηλώσεις για την 48η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Στο επίκεντρο των επετειακών εκδηλώσεων βρίσκεται η Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, όπου από νωρίς ξεκίνησαν καταθέσεις στεφάνων στο μνημείο των Ηρώων του Πολυτεχνείου, ενώ πολλοί ήταν αυτοί -φοιτητές, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και άλλοι πολίτες- που εναπόθεσαν ένα λουλούδι. Από το ύψος της Πολυτεχνικής θα ξεκινήσουν και οι πορείες προς το αμερικανικό προξενείο, επί της οδού Τσιμισκή.

Τρεις είναι -μέχρι στιγμής- οι προγραμματισμένες συγκεντρώσεις: η πρώτη στις 5 το απόγευμα, για την οποία απηύθυναν κάλεσμα ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 (ΣΦΕΑ), το ΠΑΜΕ, όπως επίσης φοιτητές και σπουδαστές που πρόσκεινται στο ΚΚΕ. Μισή ώρα αργότερα είναι προγραμματισμένη η δεύτερη συγκέντρωση, στην οποία καλούν φοιτητικοί σύλλογοι, κόμματα και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, συλλογικότητες του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου κ.ά. Την ίδια ώρα καλεί σε συγκέντρωση μπροστά στην Πύλη Εμπορευμάτων της ΔΕΘ ο ΣΥΡΙΣΑ- Π.Σ.

Ισχυρές δυνάμεις της ΕΛΑΣ θα βρίσκονται σε κεντρικούς δρόμους, ενώ αστυνομικοί φραγμοί θα αναπτυχθούν σε κεντρικά σημεία της πόλης. Επίσης εισαγγελείς θα επιβλέπουν την εφαρμογή των αστυνομικών μέτρων.

Αποκλεισμένο το κέντρο

Στο μεταξύ, αποκλεισμένο θα είναι, από νωρίς το απόγευμα, το κέντρο της Θεσσαλονίκης, λόγω των προγραμματισμένων κινητοποιήσεων. Όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Τροχαίας, από τις 2.30μμ, σταδιακά, κι ανάλογα με την εξέλιξη των εκδηλώσεων, δεν θα επιτρέπεται η κίνηση των οχημάτων στο κέντρο της πόλης, ενώ θα υπάρξουν αλλαγές στα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων.

Όπως ανακοινώθηκε, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (με απαγόρευση στάσης και στάθμευσης) θα υπάρξουν στους εξής δρόμους: Εγνατία, Εθν. Αμύνης, Τσιμισκή, Αγ.Δημητρίου, Πλατεία Δημοκρατίας, Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ., Καρ. Ντηλ, Βασ. Ηρακλείου, Γ΄ Σεπτεμβρίου, Αγγελάκη, Αρμενοπούλου, Γρ. Λαμπράκη, Κ. Καραμανλή και όπου αλλού απαιτηθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ