ΕΛΛΑΔΑ

Κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ στα γραφεία του ΗΣΑΠ - Καταγγελίες για το δυστύχημα

Κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ στα γραφεία του ΗΣΑΠ - Καταγγελίες για το δυστύχημα
CNN Greece/Ευδοκία Μύτιλη

Κινητοποιήσεις έξω από τα γραφεία του ΗΣΑΠ πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς, για το δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στον 41χρονο συνάδερφό τους. 

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν το πρωί της Πέμπτης έξω από το κτήριο στην οδό Αθηνάς, στην Ομόνοια ζητώντας τη λήψη μέτρων ασφαλείας.

Όπως μάλιστα αναφέρει στην κάμερα του CNN Greece ο Σπύρος Ρεβύθης, εκπρόσωπος τως εργαζομένων στο ΔΣ της ΣΤΑΣΥ, υπάρχουν καταγγελίες για αμέλεια της εταιρείας και σε άλλα περιστατικά.

«Διαμαρτυρόμαστε για τον άδικο χαμό του συναδέρφου μας. Μετά τον θάνατό του άνοιξαν στόματα, άλλοι συνάδερφοι άρχισαν να καταγγέλλουν παλαιότερες περιπτώσεις παρομοίων καταστάσεων. Δεν είχαμε ευτυχώς τραυματισμούς ή θύματα.

Συγκεκριμένα, μας κατήγγειλαν δίνοντάς μας φωτογραφίες και μηνύματα που δείχνουν ότι στις 21 Αυγούστου 2021 έγινε παρόμοιο περιστατικό στο σταθμό Βικτώρια της γραμμής 1.

Εκτροχιάστηκε λόγω φρένων η ίδια μηχανή, αυτή που προκάλεσε το θανατηφόρο δυστύχημα και η εταιρεία το απέκρυψε. Δεν ξέρουμε τι έκανε, εάν έπραξε τα δέοντα ώστε να επαναδρομοληθεί ο συρμός. Ωστόσο η λείανση της γραμμής που είναι μια διορθωτική συντήρηση είχε να γίνει από το 2008».

Στη συνέχεια, ανέφερε πως ο ίδιος ψηφίστηκε υπέρ αυτής της σημαντικής εργασίας.

«Με δεδομένο πως είχε 13 χρόνια να γίνει είχα χρέος ως εκπρόσωπος των εργαζομένων να διασφαλίσω την ασφαλή μετακίνηση των επιβατών και των εργαζομένων που κινούνται. Και ο κ. Χαιρέτας, Πρόεδρος Δ.Σ. της ΣΤΑΣΥ, είχε την αποκλειστική ευθύνη κατά τη γνώμη μας να επιβλέπει τι είδους υπηρεσίες παρέχουν οι εργολάβοι στη ΣΤΑΣΥ και σε τι είδους μηχανήματα τους ανεβάζουν».

Έπειτα αναφέρθηκε σε ακόμη μια καταγγελία:

«Ένα ακόμα περιστατικό που μας καταγγέλθηκε από τους εργαζόμενους της γραμμής 2 και 3 είναι ότι η αδερφή μηχανή της ίδια εταιρείας στην γραμμή 3 ενώ εκτελούσε εργασίες, πήρε φωτιά ο κινητήρας και την απομάκρυναν με γερανό και άλλα οχήματα».

Υπενθυμίζεται πως ακινητοποιημένα θα είναι σήμερα Πέμπτη Μετρό, Ηλεκτρικός και Τραμ ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον εργοδηγό που σκοτώθηκε στον ΗΣΑΠ την Τρίτη, 16 Νοεμβρίου.

Παράλληλα, στάση εργασίας θα κάνουν τα λεωφορεία από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9.00 το πρωί και από τις 9.00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας, αλλά και τα τρόλεϊ από τις 13:00 μέχρι τις 15:00.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ