ΕΛΛΑΔΑ

Λάρισα: Εντοπίστηκε νεκρός ο πιλότος του μονοκινητήριου αεροπλάνου

Λάρισα: Εντοπίστηκε νεκρός ο πιλότος του μονοκινητήριου αεροπλάνου
Screen Grab/ Facebook

Νεκρός εντοπίστηκε, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο πιλότος του μονοκινητήριου αεροπλάνου, Σταύρος Τσιγάλογλου. Λίγο νωρίτερα, είχαν εντοπιστεί και τα συντρίμμια του μονοκινητήριου αεροπλάνου που αγνοούνταν κοντά στο χωριό Άνω Αμυγδαλή, στην περιοχή του Μαυροβουνίου.

Τα συντρίμμια εντοπίστηκαν από ελικόπτερο Super Puma της 384 Μοίρας Τακτικής Αναγνώρισης της Πολεμικής Αεροπορίας, κοντά σε κεραία κινητής τηλεφωνίας.

Δυνάμεις της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, αλλά και της Πολεμικής Αεροπορίας έσπευσαν στο σημείο προκειμένου να εντοπίσουν και τον πιλότο, τον 62χρονο Σταύρο Τσιγάλογλου.

Υπενθυμίζεται πως το τελευταίο στίγμα του από το κινητό του πιλότου εντοπιζόταν στην περιοχή Χάλκη της Λάρισας.

Ο Σταύρος Τσιγάλογλου, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε χρησιμοποιήσει το μονοκινητήριο προκειμένου να συμμετάσχει στον Μαραθώνιο.

Για το συμβάν έχει κάνει ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η κόρη του 62χρονου:

Το χρονικό

Το αεροσκάφος ξεκίνησε από τη Θήβα με προορισμό τη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα την περιοχή της Δράμας και προχθές περίπου στις 13.30 καταγράφηκε η τελευταία κλήση του κινητού τηλεφώνου του πιλότου, κλήση που εντοπίστηκε από την κεραία της Χάλκης.

Ο 62χρονος Σταύρος Τσιγάλογλου που αγνοείται είχε επικοινωνήσει με την οικογένειά του στη Δράμα, ενημερώνοντάς τους ότι θα επέστρεφε εάν το επέτρεπαν οι καιρικές συνθήκες την Δευτέρα.

Από τότε δεν υπάρχει κανένα νεότερο για την πορεία του και χθες το μεσημέρι ξεκίνησαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες οι έρευνες από τη Χάλκη, ενώ εκτείνονταν ως το Καλαμάκι και τη Λίμνη Κάρλα.

Στην επιχείρηση έλαβαν μέρος άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομίας, αλλά και του Λιμενικού, σκάφη του οποίου «χτένιζαν» το Αιγαίο, από Αγιόκαμπο, Σκιάθο και Βόλο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ