ΕΛΛΑΔΑ

ΝΟΤΑΜ για πτήσεις Γενικής Αεροπορίας σε αεροδρόμια εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

ΝΟΤΑΜ για πτήσεις Γενικής Αεροπορίας σε αεροδρόμια εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας
AP

Τους κανόνες που ισχύουν από την νομοθεσία για τις πτήσεις Γενικής Αεροπορίας (ΓΑ) υπενθυμίζει με ΝΟΤΑΜ η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ενώ από τώρα και στο εξής όλοι οι χειριστές πτητικών μέσων ΓΑ πρέπει να ενημερώνουν τον διαχειριστή του πεδίου προσγείωσης που χρησιμοποιούν.

Η ΥΠΑ υπενθυμίζει τους κανόνες που ισχύουν για τις πτήσεις ΓΑ με αφορμή το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα με τον 62χρονο πιλότο που με το μονοκινητήριο αεροσκάφος του που απογειώθηκε από ιδιωτικό πεδίο στη Θήβα με προορισμό άφιξης περιοχή της Δράμας την περασμένη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021.

Συγκεκριμένα η notam για τις αεροπορικές μετακινήσεις Γενικής Αεροπορίας προβλέπει τα ακόλουθα:

Όλα τα αεροσκάφη ΓΑ πριν τη διεξαγωγή πτήσεων σε πεδία προσγείωσης επιβάλλεται να ενημερώνουν και να λαμβάνουν άδεια για την χρήση των πεδίων από τους διαχειριστές τους.

Η ενημέρωση για την διεξαγωγή της πτήσης πρέπει να περιλαμβάνει:

1. Το Νηολόγιο του αεροσκάφους (AIRCRAFT REGISTRATION)

2. Το ονοματεπώνυμο του πιλότου (NAME OF PILOT)

3. Τoν συνολικό αριθμό επιβατών (TOTAL PASSENGERS ON BOARD)

4. Αεροδρόμιο αναχώρησης (AERODROME OF DEPARTURE)

5. Εκτιμώμενη ώρα άφιξης. (ESTIMATED TIME OF ARRIVAL)

6. Δήλωση του χειριστή ότι το πτυχίο του, το πιστοποιητικό αξιοπλοΐας και το πιστοποιητικό ασφάλισης παραμένουν σε ισχύ. (A DECLARATION THAT THE PILOT'S LICENSE,THE CERTIFICATE OF AIRWORTHINESS AND INSURANCE CERTIFICATE REMAIN VALID)

7. Υπενθυμίζεται ότι η υποβολή σχεδίου πτήσης για τα αφικνούμενα και αναχωρούντα προς και από πεδίο προσγείωσης αεροσκάφη είναι υποχρεωτική (SUBMISSION OF THE FLIGHT PLAN FOR ARRIVING AND DEPARTING AIRCRAFT IS MANDATORY)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ