ΕΛΛΑΔΑ

Νέα μέτρα: Τι ισχύει με το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τους άνω των 60

Νέα μέτρα: Τι ισχύει με το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τους άνω των 60
ΙΝΤΙΜΕ

Ημερομηνία λήξης θα έχει το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τους άνω των 60 ετών, ενώ για να το ανανεώσουν θα πρέπει να κάνουν και την τρίτη δόση του εμβολίου, στο πλαίσιο των μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. 

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, επτά μήνες από την έκδοσή του θα παύει να ισχύει το πιστοποιητικό εισόδου σε κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους άνω των 60 ετών.

Από τις 13/12 ανήκει σε αυτή την κατηγορία, για να λογίζεται ως πλήρως εμβολιασμένος, θα πρέπει να έχει κάνει την τρίτη δόση.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, οι εμβολιασμοί συνεχίζονται με ικανοποιητικό βαθμό, ήδη υπάρχουν 900.000 προγραμματισμένα ραντεβού. Το 75% του ενηλίκου πληθυσμού έχει ήδη εμβολιαστεί, υπογράμμισε.

Ακόμη, ο κ. Πλεύρης ανακοίνωσε στην συνέντευξη Τύπου, ότι στους χώρους εργασίας το ωράριο θα είναι από τις 07:00 έως τις 09:30 το πρωί για την αποφυγή συνωστισμού στα ΜΜΜ.

Όσον αφορά στα καταστήματα λιανικού εμπορίου το ωράριο διαμορφώνεται από τις 10 το πρωί ως τις 9 το βράδυ, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός αλλά και να παραμένουν ανοικτά περισσότερες ώρες.

Στα νέα μέτρα προβλέπεται επίσης ότι οι μη εμβολιασμένοι, εκτός από την εστίαση, δεν θα μπορούν να μπαίνουν σε γυμναστήρια, μουσεία, θέατρα, σινεμά κ.ά., ακόμα και με αρνητικό τεστ.

Ωστόσο, θα έχουν πρόσβαση στα καταστήματα τροφίμων και στα φαρμακεία, καθώς και στις εκκλησίες με την επίδειξη αρνητικού τεστ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ