ΕΛΛΑΔΑ

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Συνάντηση με Τσακλόγλου για το συνταξιοδοτικό

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Συνάντηση με Τσακλόγλου για το συνταξιοδοτικό
INTIME NEWS / ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Συνάντηση με τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Παναγιώτη Τσακλόγλου είχε ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για το συνταξιοδοτικό.

Ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Χριστόφορος Σεβαστίδης μαζί με τον ειδικό επιστήμονα, δικηγόρο κ. Δημήτριο Μπούρλο έθεσαν στον κ. Τσακλόγλου το θέμα την προσαρμογής των συντάξεων στην αμετάκλητη δικαστική απόφαση.

Ο υφυπουργός σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης, επικαλέστηκε έλλειψη δημοσιονομικού χώρου, και είπε ότι αναμένει την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η Ένωση θα καθορίσει την στάση της το επόμενο διάστημα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων:

«Θέσαμε υπόψη την πρόσφατη απόφαση 255/5-10-2021 του Μισθοδικείου η οποία έκρινε ότι "η επισήμανση.. δεν έχει την έννοια ότι σύνταξη δικαστικού λειτουργού ίση με το 60% των αποδοχών των εν ενεργεία ευρίσκεται στην συνταγματικώς επιβαλλόμενη σχέση αναλογίας με τις ενεργεία αποδοχές...". . Τονίσαμε ότι η Κυβέρνηση έχει πλέον υποχρέωση συμμόρφωσης στην παραπάνω αμετάκλητη δικαστική απόφαση που ορίζει πως ακόμα και το ποσοστό 60% της παραπάνω αναλογίας δεν ανταποκρίνεται στις συνταγματικές επιταγές, πολύ περισσότερο που η υφιστάμενη αναλογία υπολείπεται ακόμα και του 50%».

«Βασικές αρχές του Κράτους δικαίου καθώς και ο σεβασμός στη Δικαιοσύνη επιβάλλουν την ανάληψη σχετικής νομοθετικής πρωτοβουλίας ώστε να γίνει προσαρμογή των συντάξεων. Ο κ. υφυπουργός επικαλέστηκε έλλειψη δημοσιονομικού χώρου, ότι δεν έχει τη δυνατότητα άμεσης εφαρμογής της απόφασης και ότι αναμένει την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που θα προβεί σε εκκαθάριση των απαιτήσεων επί της συγκεκριμένης υπόθεσης. Η Ένωσή μας θα καθορίσει την στάση της το επόμενο διάστημα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ