ΕΛΛΑΔΑ

Fertilia by Genesis: Όταν η τεχνολογική αριστεία συναντά την ανθρώπινη φροντίδα

Fertilia by Genesis: Όταν η τεχνολογική αριστεία  συναντά την ανθρώπινη φροντίδα

Η ανάγκη για αξιόπιστες μονάδες εξωσωματικής γονιμοποίησης, που με επιστημονική επάρκεια και αξιοπιστία θα μπορούν να βρεθούν στο πλευρό των ζευγαριών που επιθυμούν να γίνουν γονείς, είναι σήμερα, σε μια περίοδο γεμάτη υγειονομικές προκλήσεις, πιο επιτακτική από ποτέ. Στο πλαίσιο αυτό η νέα υπερσύγχρονη Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Fertilia by Genesis, ένα κοινό εγχείρημα της Κλινικής ΓΕΝΕΣΙΣ, μιας εκ των μεγαλύτερων μαιευτικών και γυναικολογικών κλινικών της χώρας, και η μεγαλύτερη του ομίλου Euromedica, έρχεται να δημιουργήσει νέα δεδομένα στην αντιμετώπιση της υπογονιμότητας, που τα τελευταία χρόνια αφορά όλο και περισσότερα ζευγάρια.

Τεχνολογική αριστεία και εξειδικευμένο προσωπικό

Τα χαρακτηριστικά που κάνουν τη Fertilia by Genesis να ξεχωρίζει άπτονται πολλών διαφορετικών πεδίων. Η μονάδα στελεχώνεται από επιστήμονες με πολυετή εμπειρία σε διάσημα κέντρα αναπαραγωγής του εξωτερικού και με υψηλά ποσοστά επιτυχίας, ενώ απασχολεί εξειδικευμένο προσωπικό. Διαθέτει τον τεχνολογικό εξοπλισμό αιχμής και εφαρμόζει τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Ως κομμάτι δε της κλινικής ΓΕΝΕΣΙΣ βρίσκεται δίπλα στο κάθε ζευγάρι καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού του προς την απόκτηση ενός παιδιού. Από τον έλεγχο της γονιμότητας, τη διερεύνηση και τη θεραπεία, την εξωσωματική γονιμοποίηση, τον προγεννητικό έλεγχο έως και τον τοκετό, η Fertilia by Genesis βρίσκεται εκεί για να παράσχει μοναδικές και εξειδικευμένες υπηρεσίες. Ειδικότερα, οι ολοκληρωμένες υπηρεσίες της καλύπτουν όλο το φάσμα της διερεύνησης και της θεραπείας της υπογονιμότητας (εξωσωματική γονιμοποίηση, σπερματέγχυση, κρυοσυντήρηση ωαρίων/σπέρματος, προεμφυτευτικό γενετικό έλεγχο) σε ζευγάρια από τη χώρα και το εξωτερικό. Μάλιστα, διαθέτει και Διεθνές Τμήμα, το οποίο έχει ως σκοπό τη σωστή διαχείριση και εξυπηρέτηση των ενδιαφερόμενων που την επιλέγουν και την επισκέπτονται από ξένες χώρες.

Το οικογενειακό περιβάλλον

Πέραν όμως από το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, η Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Fertilia by Genesis χαρακτηρίζεται και από το υψηλό αίσθημα ευθύνης, ευαισθησίας και φροντίδας με το οποίο προσεγγίζει τα ζευγάρια που την εμπιστεύονται. Με ανθρώπινο πρόσωπο και σε ένα περιβάλλον που, παράλληλα με την επιστημονική του επάρκεια, δίνει την αίσθηση της στήριξης μιας οικογένειας, η Fertilia by Genesis βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό των ζευγαριών, που μπορούν να επικοινωνούν με τα στελέχη της ανά πάσα στιγμή και να ενημερώνονται σε όλη τη διάρκεια της θεραπείας τους. Ένα από τα μότο της άλλωστε είναι «από την αρχή ως το τέλος μαζί» και μάλιστα με την παροχή προσωποποιημένης, ασφαλούς και αποτελεσματικής θεραπείας υπογονιμότητας.

Γιορτάζοντας τη ζωή με τη Fertilia by Genesis

Η Fertilia by Genesis γιορτάζει τη γέννηση και τη ζωή καθημερινά μαζί με τα ζευγάρια των οποίων γίνεται συνοδοιπόρος στο ταξίδι προς την τεκνοποίηση. Με διακριτικότητα και σεβασμό στις επιθυμίες τους αφουγκράζεται τις ανάγκες τους και τοποθετεί τον άνθρωπο στο επίκεντρο. Μάλιστα, εν μέσω πανδημίας, ακολουθεί πιστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, δημιουργώντας ένα περιβάλλον υψηλής ασφάλειας για τα ζευγάρια, που απερίσπαστα αφοσιώνονται στον στόχο τους, την απόκτηση ενός παιδιού.

Η δημιουργία της Fertilia by Genesis είναι μια ακόμα απόδειξη της στρατηγικής της ΓΕΝΕΣΙΣ να επενδύει στο μέλλον, στην καινοτομία και στην ποιότητα, λαμβάνοντας υπόψη πως ο χώρος της Υγείας απαιτεί τη συνεχή παρακολούθηση και υιοθέτηση των τελευταίων τεχνολογικών εξελίξεων και πρέπει πάντα να αφουγκράζεται τις ανάγκες της κοινωνίας.

Φάκελος Γονιμότητα: Πόσο εύκολο είναι να αποκτήσω παιδί μετά τα 40;

*της Δήμητρας Κύρου, γυναικολόγου, ειδικού στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή

Το δικαίωμα στην μητρότητα και την τεκνοποίηση είναι αναφαίρετο για κάθε γυναίκα.

Ωστόσο στη δύσκολη εποχή που ζούμε, γεμάτη προκλήσεις και ανατροπές, η τεκνοποίηση είναι γεγονός ότι καθυστερεί για τις περισσότερες γυναίκες. Μερικές φορές αποτελεί επιλογή του ζευγαριού, λόγω σπουδών ή καριέρας, ή απότοκος διαφόρων κοινωνικών και οικονομικών ζητημάτων, όπως μία οικονομική κρίση, ή υγειονομική όπως αυτή που ζούμε, ή ακόμη και το ενδεχόμενο ένας σύντροφος να βρεθεί σε ανεργία. Έτσι, μία γυναίκα που αποφασίζει να μείνει έγκυος στα 40 της ή στα 40 και κάτι, αρχίζει να μοιάζει φυσιολογικό, ή και κανονικό στην εποχή μας… Βεβαίως στην περίπτωση αυτή, θα απαιτηθεί περισσότερος χρόνος, υπομονή και η απόλυτη εξειδίκευση ενός έμπειρου και καταρτισμένου γιατρού, ειδικού σε ζητήματα εξωσωματικής.

Γιατί η γονιμότητα, έχει τους δικούς της κώδικες.

Ας διαβάσουμε με προσοχή, τι μας λέει η κυρία Δήμητρα Κύρου, γυναικολόγος, ειδική στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή*.

Η πρώτη προσπάθεια τεκνοποίησης για τη γυναίκα ξεκινά πολλές φορές στην αρχή της τέταρτης δεκαετίας της ζωής της, αφού στις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες οι ρόλοι που καλείται να υποστηρίξει καθημερινά είναι πολλοί, με πρωταγωνιστικό τον επαγγελματικό, και συχνά οδηγούν στην αναβολή της απόφασης για ένα παιδί. Παρόλο που η εγκυμοσύνη μετά τα 40 είναι δυνατή χωρίς θεραπεία γονιμότητας, οι πιθανότητες της γυναίκας να συλλάβει είναι χαμηλότερες από αυτές που θα είχε, αν διένυε τη δεύτερη ή την τρίτη δεκαετία της ζωής της. Αυτό σημαίνει, αν και δεν είναι αδύνατο, ότι σίγουρα θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο, προκειμένου να μείνει έγκυος.

Η σχέση γυναικείας γονιμότητας και ηλικίας

Γιατί όμως η γονιμότητά σας μειώνεται με την ηλικία; Οι γυναίκες γεννιούνται με όλα τα ωάρια που θα έχουν σ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Ο μεγαλύτερος αριθμός ωαρίων που έχετε είναι περίπου 6-7 εκατομμύρια, στην 20η εβδομάδα της κύησης, όταν σας κυοφορεί ακόμα η μητέρα σας. Κατά τη γέννηση σας ο αριθμός ωαρίων θα μειωθεί σε μόλις πάνω από 1 εκατομμύριο. Κατά την εφηβεία τα ωάρια φτάνουν τα 300.000-500.000 ωάρια. Από αυτόν τον αριθμό, μόνο 300 ωάρια θα είναι πλήρως ώριμα και θα απελευθερωθούν κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας.

Καθώς μεγαλώνετε, ο αριθμός των ωαρίων μειώνεται, ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται το ποσοστό ανευπλοειδίας τους. Και καθώς πλησιάζετε στην εμμηνόπαυση, οι ωοθήκες σας γίνονται λιγότερο ευαίσθητες στις ορμόνες που είναι υπεύθυνες για την ενεργοποίηση της ωορρηξίας. Έτσι, παρόλο που μια γυναίκα σε αυτή την ηλικία αισθάνεται και είναι νεότατη, οι ωοθήκες της έχουν άλλη άποψη. Είναι ενδεικτικό πως η γυναικεία γονιμότητα φτάνει στο αποκορύφωμά της μεταξύ 20 και 25 ετών και έκτοτε η πορεία της είναι καθοδική. Μάλιστα, μετά την ηλικία των 35 μειώνεται σημαντικά, ενώ μετά τα 40 οι πιθανότητες περιορίζονται ακόμα περισσότερο.

Συμβουλευτείτε έναν ειδικό

Εάν είστε γυναίκα άνω των 40 ετών και προσπαθείτε να συλλάβετε, είναι σημαντικό να μην καθυστερείτε την αναζήτηση ιατρικών συμβουλών από ειδικό. Μετά από ειδικές εξετάσεις, ο ιατρός μπορεί να σας προτείνει να συνεχίσετε να προσπαθείτε να συλλάβετε φυσιολογικά για λίγους ακόμα μήνες ή να προχωρήσετε σε κάποια μέθοδο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Πρέπει να γνωρίζετε πως η επιλογή της κατάλληλης μεθόδου εξωσωματικής γονιμοποίησης και η δημιουργία εξατομικευμένης θεραπευτικής στρατηγικής θα μπορούσε να μεγιστοποιήσει την πιθανότητα επίτευξης εγκυμοσύνης.

Σε κάθε περίπτωση, αν είστε άνω των 40 ετών και έχετε πάρει την απόφαση να προσπαθήσετε να αποκτήσετε ένα παιδί, θα πρέπει να ενημερωθείτε για όλα τα δεδομένα από μια έγκυρη και αξιόπιστη πηγή, που δεν είναι άλλη από τον ειδικό γυναικολόγο.

*Κύρου Δήμητρα, MD,PhD

Γυναικολόγος - Ειδικός στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή

Μετεκπ/θείσα στο Κέντρο Αναπαραγωγικής Ιατρικής του Φλαμανδόφωνου Πανεπιστημίου των Βρυξελλών. τ.Επιμελήτρια CRG-UZ Brussels

Διδάκτωρ Αναπαραγωγικής Ιατρικής Πανεπιστημίου Βρυξελλών και Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Επιστημονική Σύμβουλος Fertilia by Genesis

INFO!

Fertilia by Genesis

Εντός Μαιευτικής, Γυναικολογικής, Χειρουργικής κλινικής ΓΕΝΕΣΙΣ

Τέρμα 17ης Νοέμβρη Πυλαία,

Θεσσαλονίκη, 555 35

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 984585

info@fertiliabygenesis.com

www.fertiliabygenesis.com