ΕΛΛΑΔΑ

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο 23χρονος που λήστεψε πυροσβέστες στο Πέραμα

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο 23χρονος που λήστεψε πυροσβέστες στο Πέραμα
ΙΝΤΙΜΕ

Ένας ακόμα από τους δράστες της επίθεσης και ληστείας σε πλήρωμα οχήματος της Πυροσβεστικής, που είχε γίνει την 27η Οκτωβρίου 2021 στο Πέραμα, συνελήφθη, με βάση ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του, το απόγευμα του Σαββάτου 21 Νοεμβρίου, στη Φυλή.

Πρόκειται για έναν 23χρονο, ο οποίος εντοπίστηκε από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ και προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα Φυλής, όπου και συνελήφθη, καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του το ένταλμα σύλληψης με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και για ληστεία κατά συναυτουργία.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, από την Ασφάλεια Πειραιά, ο 23χρονος Ρομά κατηγορείται ότι από κοινού, με άλλα άτομα, πρωινές ώρες της 27-10-2021 επιτέθηκαν σε πυροσβεστικό όχημα στη Λεωφόρο Σχιστού στην περιοχή του Περάματος, στο οποίο προξένησαν φθορές και στη συνέχεια επιτέθηκαν με ιδιαίτερη βιαιότητα στον συνοδηγό πυροσβέστη, τον οποίο τραυμάτισαν, ενώ παράλληλα αφαίρεσαν το τσαντάκι του οδηγού.

Στο πλαίσιο της έρευνας και πάλι με ένταλμα σύλληψης είχε συλληφθεί στις 12 Νοεμβρίου ένας ακόμα από τους συμμετέχοντες στην επίθεση, ενώ εκκρεμούν και άλλα εντάλματα σύλληψης για άτομα που έχουν ταυτοποιηθεί.

Ο 23χρονος οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σημειώνεται ότι η επίθεση έγινε την ημέρα της κηδείας του 18χρονου Ρομά, Νίκου Σαμπάνη, που έπεσε νεκρός στη διάρκεια της αιματηρής καταδίωξης στο Πέραμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ