ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Συγκίνηση και αισιοδοξία για το βρέφος που νοσηλεύεται σε ΜΕΘ στην Πάτρα

Κορωνοϊός: Συγκίνηση και αισιοδοξία για το βρέφος που νοσηλεύεται σε ΜΕΘ στην Πάτρα
Φωτογραφία αρχείου pixabay

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για την κατάσταση υγείας του βρέφους μόλις δύο μηνών από το Αγρίνιο που νοσηλεύεται με κορωνοϊό στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών.

«Ελπίζω ότι ο μικρός μας ασθενής θα τα καταφέρει», τόνισε ο υπεύθυνος της ΜΕΘ Παίδων, Ανδρέας Ηλιάδης, προσθέτοντας πως το βρέφος δείχνει κάποια πρώτα θετικά δείγματα αλλά και ότι «έχουμε μπροστά μας δρόμο ακόμα».

Ο κ. Ηλιάδης πρόσθεσε μιλώντας στην ΕΡΤ Πάτρας, ότι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας δίνει μια δύσκολη μάχη στο πλευρό του παιδιού και της οικογένειάς του και νιώθουν το ενδιαφέρον και τις προσευχές όλης της Ελλάδας για να πάει καλά η υγεία του μικρού Νεκτάριου.

«Κάνουμε για το παιδί όπως και για όλα τα παιδιά που νοσηλεύονται στη ΜΕΘ Παίδων το καλύτερο δυνατό…» είπε ο Ανδρέας Ηλιάδης.

Βιντεοσκοπημένο νανούρισμα έστειλε ο πατέρας

Οι γονείς του Νεκτάριου επικοινωνούν καθημερινά μέσω βιντεοκλήσης με τη Μονάδα για να ενημερωθούν για την εξέλιξη της υγείας του και να τον δουν, καθώς δεν επιτρέπεται σε κανέναν να έχει πρόσβαση στο χώρο που νοσηλεύεται. Είναι συγκινητικό το γεγονός ότι ο πατέρας του βρέφους που παίζει βιολί έστειλε βιντεοσκοπημένο ένα νανούρισμα («Φεγγαράκι μου λαμπρό») στο προσωπικό της ΜΕΘ Παίδων, το οποίο θα συντροφέψει απόψε τον μικρότερο ασθενή με κορωνοϊό στην Ελλάδα.

Ο μικρός Νεκτάριος παραμένει στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείο του Ρίο, σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση, ενώ όλη η ιατρονοσηλευτική ομάδα βρίσκεται στο πλευρό του βρέφους, το οποίο παραμένει διασωληνωμένο.

«Δίνουμε πολύ μεγάλο αγώνα. Δεν πρέπει να χαθεί κανένα παιδί» μας επισήμανε ο υπεύθυνος της Μονάδας Ανδρέας Ηλιάδης, σύμφωνα με το pelop.gr.

Ο ίδιος μια μέρα νωρίτερα είχε προσθέσει: «Η κατάσταση είναι κρίσιμη. Έχει δύσκολο αερισμό κάναμε αρκετές προσπάθειες να το σταθεροποιήσουμε. Ελπίζω και προσπαθούμε όλη με τη βοήθεια του Θεού ότι σύντομα θα έχουμε καλά νέα».

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή για την ιατρονοσηλευτική ομάδα της Μονάδας όταν μετά από παράκληση των γονιών του βρέφους έγινε αεροβάπτιση την περασμένη Παρασκευή. Γιατροί και νοσηλευτές έγιναν οι νονοί του μικρού που πήρε το όνομα Νεκτάριος – Εφραίμ. Το αεροβάπτισμα έκανε η νοσηλεύτρια Αγγελική Καρβουνίδου.

«Ήταν επιθυμία των γονιών του οι οποίοι δυστυχώς δεν μπορούν ούτε να το κρατήσουν στην αγκαλιά τους. Για όλους εμάς ήταν μία συγκινητική στιγμή που μας έδωσε δύναμη» περιέγραψε ο κ. Ηλιάδης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ