ΕΛΛΑΔΑ

Αρναούτογλου: Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Αρναούτογλου: Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες
Intime/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού με μεγάλα ύψη βροχής στη δυτική Ελλάδα προς το τέλος της εβδομάδας, όπως αναφέρει ο έμπειρος μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου.

Την Τρίτη, τις πρωινές ώρες στη δυτική, κεντρική Μακεδονία και τα πιο βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας θα σημειωθούν κατά τόπους πυκνές ομίχλες με μικρή πιθανότητα να βρέξει τοπικά, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Στη δυτική Ελλάδα ο καιρός θα παραμείνει άστατος με μπόρες και καταιγίδες από τα νοτιότερα τμήματα της Ηπείρου και στα περισσότερα κεντρονότια τμήματα του Ιονίου μέχρι και την κεντρική, δυτική και νότια Πελοπόννησο.

Πιο τοπικά και ασθενή θα είναι τα φαινόμενα στην ανατολική - βορειοανατολική Πελοπόννησο, Στερεά, Εύβοια μέχρι και τις Σποράδες. Στις Κυκλάδες θα είναι άστατος ο καιρός μέχρι και πριν το μεσημέρι και κυρίως στα βόρεια τμήματα του συμπλέγματος ενώ και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου θα υπάρξει περισσότερη αστάθεια με διάσπαρτες μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες.

Τις απογευματινές ώρες της Τρίτης, θα έχουμε περισσότερες βροχές στη δυτική, την κεντρική και την ανατολική Μακεδονία ενώ στη νοτιοδυτική χώρα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Στην κεντρική, ανατολική και νότια Πελοπόννησο όπως επίσης και την Στερεά καθώς και την Αττική αναμένεται μέχρι και αργά το απόγευμα έντονη αστάθεια με βροχές, καταιγίδες κατά τόπους και κατά διαστήματα ισχυρές.

Ειδικότερα, η Αττική θα έχει άστατο καιρό και όσο θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες όπου δεν αποκλείεται να έχουν και έντονο χαρακτήρα. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 19 βαθμούς Κελσίου.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον έμπειρο μετεωρολόγο της ΕΡΤ, στην Θεσσαλονίκη, τις πρωινές ώρες θα έχει κατά τόπους πυκνές ομίχλες ενώ στη Χαλκιδική δεν αποκλείεται να βρέξει ασθενώς.

Προς το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές οι οποίες όσο πιο νότια, τόσο πιο δυνατές θα είναι. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 17 βαθμούς Κελσίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ