ΕΛΛΑΔΑ

Στον Ευαγγελισμό με κορωνοϊό ο ψευτογιατρός - Ζήτημα διακοπής της δίκης έθεσαν οι δικηγόροι του

Στον Ευαγγελισμό με κορωνοϊό ο ψευτογιατρός - Ζήτημα διακοπής της δίκης έθεσαν οι δικηγόροι του
INTIME / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Από το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού στον «Ευαγγελισμό» με κορωνοϊό μεταφέρθηκε το περασμένο Σάββατο -σύμφωνα με τους δικηγόρους του- ο «ψευτογιατρός», ο οποίος κατηγορείται για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών.

Η δίκη του «ψευτογιατρού» επρόκειτο να συνεχιστεί σήμερα, Τρίτη, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας αλλά σύμφωνα με τους συνηγόρους του ο εντολέας τους νοσεί από κορωνοϊό και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, θέτοντας για το λόγο αυτό ζήτημα διακοπής της διαδικασίας.

«Είναι πρακτικά αδύνατο να πάρουμε εξουσιοδότηση και ο ίδιος εξ’ όσων γνωρίζουμε επιθυμεί να παρίσταται. Βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση αν και εμβολιασμένος» τόνισαν οι δικηγόροι του, προτρέποντας την έδρα να επικοινωνήσει με τον «Ευαγγελισμό» για να πληροφορηθεί την κατάσταση της υγείας του, τονίζοντας παράλληλα και πως η διοίκηση των φυλακών θα έπρεπε να ενημερώσει το δικαστήριο για τη μεταγωγή του στο νοσοκομείο.

«Το αίτημα μας είναι να ξεπεράσει το ζήτημα της υγείας που αντιμετωπίζει και να συνεχιστεί μετά η δίκη» τόνισαν οι δικηγόροι του «ψευτογιατρού».

Ωστόσο, οι δικηγόροι των θυμάτων του «ψευτογιατρού» αντέδρασαν έντονα λέγοντας πως η πλευρά του κατηγορουμένου όφειλε να προσκομίσει στο δικαστήριο πιστοποιητικό πως έχει covid-19, προσθέτοντας ότι το αίτημα του κατηγορουμένου είναι παρελκυστικό.

«Έχουμε ανθρώπους που έχουν χάσει τα παιδιά τους, έρχονται από την επαρχία, πολλοί δεν έχουν χρήματα, αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί, να απορριφθεί το αίτημα του κατηγορουμένου διότι δεν υπάρχει αίτημα. Από την προηγούμενη συνεδρίαση, επί έντεκα μέρες, υπήρχε επαρκής χρόνος για να πάρουν οι δικηγόροι του, το πιστοποιητικό» τόνισε ο δικηγόρος των οικογενειών των δύο ανηλίκων θυμάτων του «ψευτογιατρού», Δημήτρης Κουσιουρής.

Επιπλέον και αφού η έναρξη της δίκης καθυστέρησε επί μιάμιση ώρα καθώς άργησε να προσέλθει στο δικαστήριο μία εκ των ενόρκων, οι δικηγόροι στην υπόθεση διαμαρτυρήθηκαν έντονα και για το γεγονός ότι η εξαιρετικά μικρή σε χωρητικότητα αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μίας δίκης με συνολικά 17 κατηγορούμενους εν μέσω μάλιστα της υγειονομικής κρίσης.

«Η κατάσταση είναι απαράδεκτη, παραβιάζουμε το νόμο, δεν επιτρέπονται πάνω σε μία δικαστική αίθουσα πάνω από 30 άτομα, οι ένορκοι κάθονται στις θέσεις των δικηγόρων, οι δικηγόροι στις θέσεις του ακροατηρίου, είμαστε ο ένας πάνω στον άλλον» τόνισαν στο δικαστήριο με την πρόεδρο της έδρας, να απαντά ότι έχει υποβάλει αίτημα στη διοίκηση, η οποία είναι αρμόδια να επιλύσει το ζήτημα.

Κατόπιν αυτών το δικαστήριο διέκοψε για τις 3 σήμερα το μεσημέρι προκειμένου να προσκομιστεί πιστοποιητικό από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και να αποφασιστεί πως και πότε θα συνεχιστεί η διαδικασία.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως το 18μηνο (ανώτατο όριο προφυλάκισης) του «ψευτογιατρού» λήγει στις 16 Δεκεμβρίου, οπότε στην περίπτωση που μέχρι τότε δεν εκδοθεί απόφαση θα αφεθεί ελεύθερος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ