ΕΛΛΑΔΑ

Στις 25 Νοεμβρίου θα συνεχιστεί η δίκη του «ψευτογιατρού»

Στις 25 Νοεμβρίου θα συνεχιστεί η δίκη του «ψευτογιατρού»
Το δικαστήριο διέκοψε προκειμένου να προσκομιστεί εξουσιοδότηση του «ψευτογιατρού», ο οποίος νοσηλεύεται στον «Ευαγγελισμό» με κορωνοϊό. Έντονη αντίδραση του Αλέξη Κούγια. INTIME

Στις 25 Νοεμβρίου θα συνεχιστεί η δίκη του «ψευτογιατρού», ο οποίος κατηγορείται για 12 ανθρωποκτονίες ασθενών, κυρίως καρκινοπαθών και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών.

Το δικαστήριο διέκοψε προκειμένου να προσκομιστεί εξουσιοδότηση του «ψευτογιατρού», ο οποίος νοσηλεύεται στον «Ευαγγελισμό» με κορωνοϊό, στους δικηγόρους του για τον εκπροσωπήσουν στη δίκη.

Νωρίτερα, διαβιβάστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έγγραφο του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» το οποίο βεβαιώνει ότι ο «ψευτογιατρός» νοσηλεύεται στην πνευμονολογική κλινική με κορωνοϊό και πνευμονία και του χορηγείται οξυγόνο.

Μετά τη γνωστοποίηση του εγγράφου, ο εισαγγελέας της έδρας και ο αναπληρωτής του, πρότειναν ολιγοήμερη διακοπή της δίκης προκειμένου οι δικηγόροι του να κάνουν μία τελευταία προσπάθεια για να λάβουν εξουσιοδότηση.

«Το δικαστήριο πρέπει να λάβει μία δύσκολη απόφαση. Από τη μία έχουμε το δικαίωμα του κατηγορουμένου να παρίσταται προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό του και από την άλλη την ανάγκη για δικαίωση των θυμάτων. Η ποινική δικονομία εμπεριέχει σταθμίσεις συμφερόντων και έννομων αγαθών, σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, όλα τα δικαιώματα πρέπει να μην ασκούνται καταχρηστικά.

»Στη περίπτωση του covid-19, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι αβέβαιη η διάρκεια της νόσου, μία νοσηλεία μπορεί να κρατήσει και έξι μήνες. Και από την άλλη, προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος μέχρι και τις 19 Νοεμβρίου ενώ βρισκόταν στις φυλακές Κορυδαλλού και ήταν σε θέση να δώσει εξουσιοδότηση, επέλεξε να μην το κάνει.

»Εμείς, επειδή θέλουμε να ακούγεται και ο κατηγορούμενος, προτείνουμε να
να γίνει μία ακόμα προσπάθεια από τους δικηγόρους τους να εξασφαλίσουν μία εξουσιοδότηση. Να δοθεί μία διακοπή στη δίκη, όχι μέχρι να γίνει καλά, αλλά δύο με τρεις ημέρες, έτσι ώστε οι συνήγοροι υπεράσπισης να εξαντλήσουν κάθε μέσο προκειμένου να εξασφαλίσουν μία εξουσιοδότηση. Θεωρούμε ότι αυτό είναι
δυνατόν με τη λήψη των κατάλληλων μέτρων» τόνισε ο εισαγγελέας της έδρας.

Ωστόσο, ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος εκπροσωπεί θύματα του «ψευτογιατρού» έκανε λόγο για «βεβήλωση των δικαιωμάτων των θυμάτων» και επεσήμανε ότι το δικαστήριο μπορεί να αρχίσει τη δίκη ακόμα και χωρίς εξουσιοδότηση βάσει των δυνατοτήτων που δίνει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας.

«Να κριθεί δίκαια αλλά υπάρχουν και θύματα. Είναι βέβαιο ότι θα αφεθεί ελεύθερος (σ.σ. λόγω της συμπλήρωσης του ανωτάτου ορίου προσωρινής κράτησης στις 16 Δεκεμβρίου). Για ποιο λόγο να εκτιθέμεθα στην ελληνική κοινωνία; Αρκετά έχει βασανίσει τον κόσμο. Κάνω έκκληση στους δικηγόρους του, να πάψουμε να εκτιθέμεθα» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Κούγιας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ