ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Συναγερμός σε γηροκομείο της Πάτρας - Εντοπίστηκαν 23 κρούσματα σε ηλικιωμένους

Κορωνοϊός: Συναγερμός σε γηροκομείο της Πάτρας - Εντοπίστηκαν 23 κρούσματα σε ηλικιωμένους
Φωτογραφία αρχείου INTIME/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Συναγερμός έχει σημάνει στις Υγειονομικές Αρχές εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού σε Μονάδα Υγείας Φροντίδας Ηλικιωμένων στην Πάτρα.

Σε έλεγχο που πραγματοποίησε χθες, Δευτέρα, η 6η Υγειονομική Περιφέρεια, καταγράφηκαν 23 νέα κρούσματα στα 69 δείγματα που ελήφθησαν από το γηροκομείο. Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα είχαν διαγνωστεί επτά κρούσματα σε τροφίμους της μονάδας, μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε.

Όπως αναφέρει το thebest.gr, η διοίκηση του γηροκομείου είχε προχωρήσει τότε στη λήψη όλων των προβλεπόμενων μέτρων ώστε να περιορίσει τον ιό στους επτά.

Μέχρι χθες δεν είχε εντοπιστεί η πηγή διασποράς του ιού ενώ είχε αποκλειστεί το ενδεχόμενο να είναι φορέας κάποιος εργαζόμενος, καθώς όλοι ήταν αρνητικοί. Από τους ελέγχους δε που έκανε η Περιφέρεια διαπιστώθηκε ότι όλοι ήταν εμβολιασμένοι. Ένα ενδεχόμενο που φέρεται ως πιθανό είναι η μεταφορά του ιού από κάποιο συγγενή τροφίμου.

Όσοι νοσούν πάντως έχουν ελαφρά συμπτώματα και παραμένουν εντός της μονάδας εκτός από μια υπερήλικα η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο γιατί έχει υποκείμενα νοσήματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ