ΕΛΛΑΔΑ

Κερατσίνι: «Το παιδί υπέφερε, δεν πέθανε ακαριαία», λέει ο δικηγόρος της οικογένειας της 8χρονης

Κερατσίνι: «Το παιδί υπέφερε, δεν πέθανε ακαριαία», λέει ο δικηγόρος της οικογένειας της 8χρονης
Ο δικηγόρος της οικογένειας υποστηρίζει ότι κανείς δεν κάλεσε την Αστυνομία και έφυγαν όλοι από το σημείο ΙΝΤΙΜΕ / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Για τον θάνατο της 8χρονης σε εταιρεία στο Κερατσίνι μίλησε ο δικηγόρος της οικογένειας Γιάννης Μπαρκαγιάννης ο οποίος όπως είπε το παιδί δεν πέθανε ακαριαία αλλά υπέφερε.

Σχετικά με την κατηγορία για τους γονείς, καθώς το παιδί βρέθηκε σε μεγάλη απόσταση από το σπίτι του, ο κ. Μπαρκαγιάννης είπε ότι «δεν αρνούμαστε το περιστατικό, αλλά δεν ξέρουμε πως βρέθηκε εκεί το κοριτσάκι, δεν υπάρχουν απαντήσεις».

«Το θέμα είναι ότι πέθανε ένα 8χρονο κοριτσάκι και ξέρουμε πως έγινε» είπε ο κ. Μπαρκαγιάννης ο οποίος έκανε λόγο για κακουργηματική πράξη της εταιρείας που δεν είχε φωτοκύτταρο στην πόρτα, καθώς όπως σημείωσε στον ΑΝΤ1 «είναι υποχρεωτικό να υπάρχει φωτοκύτταρο σε τέτοιες πόρτες».

Στην συνέχεια αποκάλυψε στοιχεία που όπως είπε προκύπτουν από την δικογραφία.

Όπως είπε το παιδί ήταν σε όρθια θέση και όταν βρέθηκε άνοιξαν την πόρτα, έπεσε κάτω και κανείς δεν πήγε να δει αν ζει. Το σώμα ήταν μισό μέσα μισό έξω, ανέφερε ο κ. Μπαρκαγιάννης και πρόσθεσε ότι ξανάκλεισαν την πόρτα η οποία συνέθλιψε το κορίτσι, ενώ υποστηρίζει ότι κανείς δεν κάλεσε την Αστυνομία και έφυγαν όλοι από το σημείο.

«Οι αστυνομικοί είπαν ότι τυχαία βρέθηκαν στο σημείο καθώς έκαναν περιπολία», σημείωσε ο κ. Μπαρκαγιάννης, ενώ τέλος παραδέχτηκε ότι «υπάρχει κατηγορία για την οικογένεια αλλά δεν την δεχόμαστε».

Τα ερωτήματα για το πώς έχασε την ζωή του το μικρό κορίτσι είναι πολλά και η οικογένεια ζητάει να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της 17ης Νοεμβρίου, με το παιδάκι να βρίσκει ακαριαίο θάνατο και οι αρχές τώρα, προσπαθούν να διαπιστώσουν κάτω από ποιες συνθήκες ακριβώς έγινε ο εγκλωβισμός της 8χρονης.

Το τραγικό περιστατικό, κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας στην είσοδο του εργοστασίου και οι εικόνες είναι πράγματι σκληρές.

Όπως φαίνεται στις εικόνες που έφερε στη δημοσιότητα το Mega, ο υπάλληλος δίνει την εντολή να κλείσει η πόρτα του εργοστασίου και κατευθύνεται προς το εσωτερικό της αποθήκης, αφήνοντας τη μετακινούμενη πόρτα χωρίς επίβλεψη.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, κι ενώ η πόρτα σιγά – σιγά συνεχίζει να κλείνει, το 8χρονο κορίτσι μπαίνει τρέχοντας μέσα στο χώρο του εργοστασίου, από τη Λεωφόρο Δημοκρατίας.

Το παιδί στέκεται μπροστά στην πόρτα, προφανώς σκεπτόμενο τι ακριβώς πρέπει να κάνει. Λίγο πριν η πόρτα κλείσει τελείως το παιδί, στις 17:31, αποφασίζει να βγει από τον χώρο του εργοστασίου. Δυστυχώς δεν πρόλαβε, με αποτέλεσμα η πόρτα να εγκλωβίσει το παιδί. Το σωματάκι της είναι ανάμεσα στην μεταλλική πόρτα και την τσιμεντένια περίφραση. Ζητά βοήθεια όμως κάνεις δεν την ακούει.

Στις 17:50, ο υπάλληλος περνά μπροστά από την πόρτα, όπου βρίσκεται το εγκλωβισμένο παιδί, κοιτάει αλλά δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται τι έχει συμβεί. Στις 17:52 ο υπάλληλος περνά ξανά.

Ερωτήματα για το τραγικό συμβάν

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εργαζόμενοι θεώρησαν αρχικά πως στην πόρτα είχε πιαστεί μια σακούλα.

Τελικά στις 17:50 , δηλαδή 20 λεπτά μετά, ενημερώνεται ο γενικός διευθυντής για το δυστύχημα. Σύμφωνα με το διαβιβαστικό οι υπεύθυνοι άνοιξαν την συρόμενη πόρτα με αποτέλεσμα η σορός της 8χρονης να πέσει στο έδαφος.

Στις 18:30 στις εγκαταστάσεις μπήκε ένα νέο όχημα στο εργοστάσιο, με οδηγό να πατά τον μηχανισμό του κλειδώματος της πόρτας με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί ξανά η ανήλικη.

Στις 18:40 σύμφωνα με την αστυνομία στο σημείο έφτασαν διασώστες Ε.Κ.Α.Β.

Από την αστυνομία συνελήφθη η μητέρα και η γιαγιά της ανήλικης που αφεθήκαν ελεύθερες με εντολή εισαγγελέα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ