ΕΛΛΑΔΑ

Στο νοσοκομείο με κορωνοϊό ο «ψευτογιατρός»-Συνεχίζεται η δίκη

Στο νοσοκομείο με κορωνοϊό ο «ψευτογιατρός»-Συνεχίζεται η δίκη
Το 18μηνο της προσωρινής κράτησης λήγει στις 16 Δεκεμβρίου,

Με τον "ψευτογιατρό" ωσεί παρόντα συνεχίζεται η δίκη του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Ο κατηγορούμενος για 12 ανθρωποκτονίες ασθενών, κυρίως καρκινοπαθών και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών παραμένει νοσηλευόμενος με κορωνοϊό στον Ευαγγελισμό και δεν έχει στείλει εξουσιοδότηση στο δικηγόρο του για να τον εκπροσωπεί στο δικαστήριο, ενώ δικαστές και ένορκοι απέρριψαν τα αιτήματα αναβολής και διακοπής της δίκης.

Όπως ανέφερε ο εισαγγελέας της έδρας «με προβλημάτισε συνειδησιακά το θεμα της εκπροσώπησης του κατηγορουμενου. Το δικαίωμα στην αυτοπρόσωπη παρουσία του κατηγορουμένου δεν είναι απόλυτο.
Θεωρούμε ότι υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες ότι ο κατηγορούμενος επέλεξε να μην εκπροσωπείται. Είναι μια δίκη τεράστια και πρωτόγνωρη στα ελληνικά χρονικά. Το πρώτο που θα έπρεπε να είχε κάνει όταν έμαθε ότι έχει covid είναι να δώσει μια εξουσιοδότηση.
Εγώ δεν είδα να εξαντλούνται όλα τα μέσα επικοινωνίας με τον κατηγορούμενο. Δεν είδα να έχει γίνει επικοινωνία με τον εισαγγελέα της φυλακής, τον διοικητή του νοσοκομείου".

Αυτή τη στιγμή η διαδικασία συνεχίζεται με την ανάγνωση του κατηγορητηρίου.

Υπενθυμίζεται πως το 18μηνο της προσωρινής κράτησης λήγει στις 16 Δεκεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία ο κατηγορούμενος θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ