ΕΛΛΑΔΑ

#Retreat2021: Οι επαγγελματίες της ενημέρωσης συναντούν την ακαδημαϊκή δημοσιογραφία

#Retreat2021: Οι επαγγελματίες της ενημέρωσης συναντούν την ακαδημαϊκή δημοσιογραφία
#Retreat2021: Δημοσιογραφική συνάντηση για τα ΜΜΕ, την εκπαίδευση και την επικοινωνία

Θέματα που αφορούν την Εκπαίδευση, τη Δημοσιογραφία και την Επικοινωνία σε συγκυρίες και συνθήκες της σύγχρονης εποχής, με κορωνίδα τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η πανδημία της νόσου Covid-19, θα βρεθούν στο επίκεντρο του #Retreat2021.

Με μια σειρά από ουσιαστικές συζητήσεις και διαλέξεις για σύγχρονα θέματα, ανανεώνει και φέτος το ραντεβού του το #Retreat2021 που θα διεξαχθεί διαδικτυακά το Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021.

  • Στρογγυλό τραπέζι για την Κίνα. Συμμετέχουν οι: Δημήτρης Καλτσώνης, Καθηγητής Συνταγματολόγος, Κώστας Μελάς, Καθηγητής Οικονομολόγος, Βαγγέλης Χωραφάς, Πολιτικός Αναλυτής, Frank Sieren, Γερμανός Δημοσιογράφος στο Πεκίνο. Συντονίζει ο δημοσιογράφος Αντώνης Παπαγιαννίδης.
  • Τέσσερα workshops για: Τον ρόλο του Facebook (Βάλια Καϊμάκη και Λεωνίδας Βατικιώτης), τις αλλαγές στην επικοινωνία λόγω του Covid-19 (Λήδα Τσενέ, Αικατερίνη Διαμαντάκη), την ενεργειακή φτώχεια (Γιάννης Ορέστης Παπαδημητρίου, Μιχάλης Παναγιωτάκης) και τις τηλεοπτικές σειρές της φετινής σεζόν (Γιώργος Λαουτάρης).

Στο τέλος της ημερίδας θα απονεμηθεί Βραβείο ρεπόρτερ 2021 στον δημοσιογράφο Γιάννη Γορανίτη.

Ο Δρ Χάρης Πλατανάκης θα παρουσιάσει τη δομή και φοίτηση στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η παρουσίαση του #Retreat2021 θα γίνει από την Σοφία Ιορδανίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου και πρόεδρο του Advanced Media Institute.

Συνδιοργανωτές είναι τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία» και «Μέσα Επικοινωνίας στο Σύγχρονο Σχολείο», το Advanced Media Institute και το περιοδικό «δημοσιογραφία». Υποστηρικτής του #Retreat2020 είναι οι Μεταμεσονύκτιες Εκδόσεις.

Δήλωση συμμετοχής: https://forms.office.com/r/RExgGPDybp?lang=el

Τόπος διαδικτυακής συνάντησης: Πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης ΑΠΚΥ στον σύνδεσμο: https://bit.ly/3D79eSu

Όλο το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ #RETREAT2021 μπορείτε να το δείτε εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ