ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Παπαευαγγέλου: Τις τελευταίες 10 ημέρες έχει ανακοπεί η εκθετική αύξηση

Κορωνοϊός - Παπαευαγγέλου: Τις τελευταίες 10 ημέρες έχει ανακοπεί η εκθετική αύξηση
Intime/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σταθεροποίηση παρουσιάζει η πανδημία αλλά σε υψηλό επίπεδο, ανέφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Τα ενεργά κρούσματα είναι 54.000 και η πίεση στο σύστημα υγείας θα συνεχιστεί για αρκετές εβδομάδες, είπε. Σύμφωνα με τα στοιχεία, υψηλή θνητότητα παρατηρείται σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη. Σημαντικό όπλο είναι το testing που γίνεται.

Η κ. Παπαευαγγέλου, ανέφερε επίσης ότι τις τελευταίες 10 μέρες έχει ανακοπεί η εκθετική αύξηση.

Σημείωσε με ιδιαίτερη έμφαση ότι κανένας δεν είναι άτρωτος απέναντι στον ιό, τονίζοντας τη σημασία του εμβολιασμού.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην τρίτη δόση που προστατεύει από σοβαρή νόσηση. Υπογράμμισε όμως ότι και οι εμβολιασμένοι πρέπει να τηρούν τα μέτρα προστασίας.

Υπενθυμίζεται πως στη δίνη του τέταρτου πανδημικού κύματος στροβιλίζονται Ελλάδα και Ευρώπη, με την κυβέρνηση και τους ειδικούς να τελούν υπ' ατμόν ενώπιον της διαρκώς επιδεινούμενης επιδημιολογικής κατάστασης που οδεύει προς κλιμάκωση τον Δεκέμβριο. Νέο αρνητικό ρεκόρ διασωληνώσεων καταγράφηκε σήμερα, Πέμπτη 25 Νοεμβρίου, με 621 ασθενείς κορωνοϊού να νοσηλεύονται στις ΜΕΘ ανά την επικράτεια.

Οι σκληροί επιδημιολογικοί δείκτες οδηγούνται σε αλεπάλληλα αρνητικά ρεκόρ ενώπιον της νέας έξαρσης λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα, η οποία και έχει οδηγήσει αρκετές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις στην επαναφορά μερικών ή ολικών lockdown.

Η ελληνική κυβέρνηση ξεκαθαρίζει πως η χώρα δεν πρόκειται να οδηγηθεί σε νέο lockdown, ακολουθώντας στρατηγικό στο πλαίσιο της οποίας καταβάλλεται συνεχής προσπάθεια για την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης τόσο με την πρώτη όσο και με την αναμνηστική δόση, ενισχύεται διαρκώς το ΕΣΥ και συνεχίζονται σε όλη τη χώρα εντατικοί έλεγχοι για την εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ