ΕΛΛΑΔΑ

Αποκάλυψη: Διακινητής παράτυπων μεταναστών ο δολοφόνος που τεμάχισε το θύμα του το 2002

Αποκάλυψη: Διακινητής παράτυπων μεταναστών ο δολοφόνος που τεμάχισε το θύμα του το 2002
Τον αναγνώρισε ο ίδιος αστυνομικός που τον είχε ανακρίνει το 2002 CNN GREECE

Είχε συγκλονίσει το 2002 η υπόθεση του δολόφονου που είχε σκοτώσει, είχε τεμαχίσει και είχε πετάξει στην Ανάβυσσο τα ανθρώπινα μέλη του θύματός του.

Για το έγκλημα που είχε διαπράξει είχε συλληφθεί και είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης. Ωστόσο, την Πέμπτη συνελήφθη εκ νέου από τη Διεύθυνση Ασφαλείας του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» ως ένα από τα πιο κεντρικά πρόσωπα κυκλώματος που προωθεί παράτυπους μετανάστες στην Ευρώπη.

Για κακή του τύχη, μάλιστα, ο αστυνομικός που τον είχε ανακρίνει και συμμετείχε στη σύλληψή του το 2002, σήμερα υπηρετεί σε υψηλή και «νευραλγική» θέση στο αεροδρόμιο.

Μάλιστα, ο συγκεκριμένος αστυνομικός δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια του, ότι ο κακοποιός που είχε μπροστά του και κατασκεύαζε πλαστά έγγραφα, τα οποία χορηγούσαν σε παράτυπους μετανάστες, ήταν το ίδιο ακριβώς πρόσωπο που είχε τεμαχίσει το θύμα του το 2002.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας του αεροδρομίου είχαν διαπιστώσει την ύπαρξη του κυκλώματος, το οποίο χρησιμοποιούσε το «Ελ. Βενιζέλος», για να γίνεται παράνομη διακίνηση παράτυπων μεταναστών.

Οι κάμερες ασφαλείας τους είχαν καταγράψει, όταν μετέφεραν οι ίδιοι τους παράτυπους μετανάστες στο αεροδρόμιο, τους έδιναν τα πλαστά έγγραφα και τους συνόδευαν μέχρι τη στιγμή που θα περνούσαν τον τελευταίο έλεγχο, για να μπουν στο αεροπλάνο.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει τα εξής:

Αθήνα, 25 Νοεμβρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξαρθρώθηκε εγκληματικό κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών

Συνελήφθησαν -6- αλλοδαποί μέλη του

Συνελήφθη επίσης 39χρονος αλλοδαπός για παράβαση της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας της Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, εγκληματικό κύκλωμα που δραστηριοποιούνταν στη διευκόλυνση εξόδου αλλοδαπών από τη χώρα μας προς χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών, αναφορικά με τη δράση κυκλώματος στο χώρο του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, συστήθηκε από την ανωτέρω Υπηρεσία ειδική ομάδα αστυνομικών με σκοπό την αποδόμηση αυτού.

Συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες της 24-11-2021 στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και σε διάφορες οικίες στην Αθήνα, έξι (6) αλλοδαποί, μέλη του κυκλώματος, ηλικίας 57, 27, 26, 26, 24 και 26 ετών. Συνελήφθη επίσης 39χρονος αλλοδαπός για παράβαση της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, παράβαση του Κώδικα Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης, και πλαστογραφία.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, το κύκλωμα αναλάμβανε τη διευκόλυνση εξόδου του εκάστοτε αλλοδαπού, υποστηρίζοντας όλα τα στάδια της διαδικασίας, από την κατάρτιση πλαστών εγγράφων για τον ίδιο ή την ανεύρεση γνησίου εγγράφου ατόμου που προσομοιάζει με το υπό διακίνηση άτομο (μέθοδος look alike ), τη μεταφορά του στον χώρου του Αερολιμένα και την υποστήριξη αυτού σε όλα τα επίπεδα ελέγχων εντός του Αερολιμένα με τη χορήγηση των απαραίτητων εγγράφων, μέχρι την επιβίβαση του στο αεροσκάφος.

Οι αλλοδαποί, για τις ανωτέρω «υπηρεσίες», κατέβαλαν το χρηματικό ποσό των -5.000- ευρώ, με μεταφορά χρημάτων με τη μέθοδο « Hawala », αποφεύγοντας δηλαδή τη μεσολάβηση τραπεζικών ιδρυμάτων.

Το κύκλωμα είχε διακριτούς ρόλους και δρούσε με επαγγελματική μεθοδικότητα. Ο 24χρονος αλλοδαπός ήταν ο αρχηγός του κυκλώματος και μέσω γνωστής πλατφόρμας μηνυμάτων καθοδηγούσε τα υπόλοιπα μέλη.

Οι 57χρονος, ο 27χρονος και ένας εκ των 26χρονων εξασφάλιζαν τη μεταφορά των υπό διακίνηση αλλοδαπών στον Αερολιμένα, την παράδοση των απαραίτητων εγγράφων και τη καθοδήγηση των αλλοδαπών για τη διέλευση τους στα διάφορα σημεία ελέγχων.

Καθοριστικός ήταν και ο ρόλος του έτερου 26χρονου στην αποθήκευση των ταξιδιωτικών εγγράφων, στις οικίες που χρησιμοποιούσε το κύκλωμα. Χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός ότι κινείτο με ηλεκτρικό πατίνι, εκμεταλλευόμενος την ευελιξία που παρέχει το συγκεκριμένο μέσο.

Από τις έρευνες στις συσχετιζόμενες οικίες βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

 • -8- διαβατήρια διαφόρων χωρών,
 • -26- δελτία ταυτότητας διαφόρων χωρών,
 • -3- άδειες διαμονής,
 • -24- άδειες ικανότητας οδήγησης διαφόρων χωρών,
 • -94- ταξιδιωτικά έγγραφα διαφόρων χωρών,
 • Visa ,
 • δελτίο αιτήσαντος ασύλου,
 • -10- κάρτες επιβίβασης,
 • -54- φωτογραφίες για δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο,
 • αυτοκίνητο,
 • ηλεκτρικό πατίνι,
 • πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών και
 • το χρηματικό ποσό των -4.200- ευρώ

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ