ΕΛΛΑΔΑ

Κερατσίνι: Οργή για την αδιαφορία των εργαζομένων - Ραγίζει καρδιές το νέο βίντεο ντοκουμέντο

Κερατσίνι: Οργή για την αδιαφορία των εργαζομένων - Ραγίζει καρδιές το νέο βίντεο ντοκουμέντο
Το βίντεο ντοκουμέντο που παρουσιάστηκε στο δελτίο ειδήσεων του Star δείχνει την απάνθρωπη μεταχείριση που είχαν στο περιστατικό οι εργαζόμενοι του εν λόγω εργοστασίου Screen grab από βίντεο

Σοκ και οργή έχει προκαλέσει το συγκλονιστικό βίντεο από το δυστύχημα με το 8χρονο παιδί που εγκλωβίστηκε σε μεταλλική πόρτα σε εργοστάσιο στο Κερατσίνι και πέθανε.

Το βίντεο ντοκουμέντο που παρουσιάστηκε στο δελτίο ειδήσεων του Star δείχνει την απάνθρωπη μεταχείριση που είχαν στο περιστατικό οι εργαζόμενοι του εν λόγω εργοστασίου.

Στις εικόνες που είναι γροθιά στο στομάχι, φαίνεται πως είχαν δει το άψυχο κορμί του κοριτσιού να κείτεται στην πόρτα του εργοστασίου, δείχνοντας πλήρης αδιαφορία, ενώ το εξοργιστικό είναι πως ένας άνδρας πλησίασε τη σορό και την σκούντηξε με το πόδι του, προφανώς για να δει αν ζει το κοριτσάκι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η μικρή επί 20 λεπτά πάλευε να πάρει ανάσα, όμως δεν το έβλεπε κανείς.

Είκοσι λεπτά μετά, ένας υπάλληλος πέρασε δίπλα από το παιδί. Γύρισε το κεφάλι του και συνέχισε να περπατά.

Περίπου ένα λεπτό αργότερα, ο υπάλληλος επέστρεψε και αντί να κάνει την κίνηση και να βοηθήσει το παιδάκι, κατευθύνθηκε στην αποθήκη. Στο βίντεο φαίνεται να μιλά στο κινητό, να περνά πάλι μπροστά από το άτυχο κοριτσάκι και να αδιαφορεί για δεύτερη φορά. Το κοίταξε, έκλεισε το κινητό και συνέχισε να μη δίνει σημασία.

Ακόμη ένας υπάλληλος ξαναπέρασε δίπλα από το κοριτσάκι, το κοίταξε αλλά και πάλι δεν πλησίασε.

Λίγο αργότερα η πόρτα τελικά άνοιξε και το κορμάκι του παιδιού έπεσε στο έδαφος. Πέρασε ένα λεπτό μέχρι να πλησιάσουν δύο εργαζόμενοι.

Στέκονταν πάνω από την 8χρονη με ένα φακό χωρίς να κάνουν κάτι.

Στη συνέχεια πλησίασε τη μικρή ένας υπάλληλος όπου τη σκούντηξε με το πόδι του, ενώ μιλούσε στο κινητό.

Έπειτα, όπως φαίνεται στο συγκλονιστικό βίντεο μπήκε στον χώρο του εργοστασίου ένα φορτηγό. Το παιδί ήταν από την πλευρά του οδηγού.

Δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα εάν είδε το παιδί ή όχι, όμως μπήκε και πάρκαρε.

Στις 18:34 η πόρτα έκλεισε ξανά με τη μικρή Όλγα να σφηνώνεται εκ νέου.

Προσοχή, ακολουθούν σκληρές εικόνες:

Οι πολύ σκληρές εικόνες, λύγισαν και την παρουσιάστρια, Μάρα Ζαχαρέα, η οποία δακρύσει στον αέρα.

Ο απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., Θανάσης Κατερινόπουλος, μιλώντας σχετικά με την υπόθεση ανέφερε πως η αστυνομία βρέθηκε έξω από το εργοστάσιο τυχαία και δεν είχε ειδοποιηθεί από κανέναν εκ των εργαζόμενων. Ανάλογη δήλωση έχει κάνει και ο συνήγορος της οικογένειας.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως στη διάρκεια περιπολίας στην περιοχή, οι αστυνομικοί είδαν το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έξω από την είσοδο του εργοστασίου κι έτσι προσέγγισαν για να δουν τι συμβαίνει, για να διαπιστώσουν κι αυτοί το τραγικό συμβάν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ